IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Luxemburg, Despre Luxembourg.Oameni, locuri, impresii de calatorie
dr_wise
post Jan 22 2009, 12:44 PM
Post #1

Musafir

Hello!
(IMG:style_emoticons/default/blush.gif) Stiu, sunt din octombrie 2008 aici, ar fi trebuit sa deschid topicul acesta de cel putin 2 luni, dar...niciodata nu e prea tarziu.
Am ezitat mult, din cauza ca as vrea sa va spun si cateva lucruri despre orasul acesta, nu numai sa pun poze.
Pozele nu cred ca sunt asa de relevante, fiindca Luxembourg are o arhitectura cazona. Este un stil potolit, dar de bun gust...si al naibii de scump! (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)
Sa incepem...
Marele ducat de Luxembourg este o tara mica, situata intre Belgia, Germania si Franta.
Capitala se intinde pe o suprafata destul de mare, dar este foarte aerisita, iar ca numar de locuitori se afla undeva la cca 86000 localnici, cu un total de 138000 locuitori, nr care cuprinde si rezidentii.
Este situata la o altitudine de 230 - 408 m, ceea ce face ca aerul si vegetatia sa fie de zona depresionala, adica aer tare de munte, curat, iar vegetatie compusa din foioase si conifere. Sunt o multime de brazi peste tot:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Luxembourg/HPIM1843.jpg)
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Luxembourg/HPIM1845.jpg)
De asemenea, este umiditate excesiva in aer.
De multe ori e o ceata atat de densa, incat se transforma in picaturi de apa si burniteaza usor.
Perioada octombrie-decembrie e tare nesuferita, e plina de ceata, ploi si lapovita.

Bun!
Daca ajungeti aici cu avionul, exista autobuzul 16 cu care puteti strabate tot orasul, inclusiv centrul, si face legatura dintre aeroport si
Gara Centrala:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Luxembourg/HPIM1752.jpg)
Vreau sa precizez ca reteaua de autobuze e asa de bine pusa la punct, incat veti fi foarte incantate.
In fiecare statie exista o harta pe care este localizata statia, strazile inconjuratoare, inclusiv denumirea lor, ce linii de autobuze deservesc punctul respectiv, unde puteti ajunge cu fiecare linie in parte si orarul autobuzelor. Da, exact! Este afisat orarul, exact ca la tren. Si vin fix la ora indicata.
Exista si o brosura editata GRATUIT de primaria orasului in care aveti toate informatiile ref la transportul in comun:
(IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Luxembourg/HPIM2402.jpg)
Costul biletelor:
"Le billet courte duree": 1,50eur. Se cumpara de la sofer si are valabilitate timp de 2 ore, adica in 2 ore il puteti folosi pe mai multe mijloace de transport. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Sau puteti achizitiona un card electronic, cu 10 calatorii la pret de 12eur.
"Le billet longue duree": 4,00eur. Se achizitioneaza tot de la soferul oricarui autobuz si are valabilitate pe toate liniile de transport in comun, timp de 8 ore. Sau in varianat de 10 calatorii la pret de 16eur.
"Le billet de weekend": 6,00eur. E valabil numai sambata + duminica, pt un grup de 5 persoane, dar numai 8hrs/ zi.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Fanny
post Jan 23 2009, 08:18 AM
Post #2

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

da, da, da (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
dr_wise   Luxemburg   Jan 22 2009, 12:44 PM
kalua   Doftoreaso, de-abia astept sa ne povestesti si pat...   Jan 22 2009, 12:50 PM
dr_wise   Ja, jaaaa! Acum lasa-ma sa-mi descarc gusa, ca...   Jan 22 2009, 01:03 PM
Cleo   mersi de poveste doctoressa Christina (aguilera :P...   Jan 23 2009, 02:38 AM
pescarush   si eua stept continuarea, doctore. :rolleyes: su...   Jan 23 2009, 03:18 AM
Fanny   da, da, da :aplauze:   Jan 23 2009, 08:18 AM
dr_wise   'Neata! Cleo, imi place faptul ca toate pl...   Jan 23 2009, 12:01 PM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 05:51 PM