IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bagajul pentru spital, Ce trebuie sa avem la noi
Roxana_
post Jan 25 2009, 08:36 PM
Post #1

Musafir

Daca tot ma pregatesc pentru marele moment, am primit mai demult pe mail urmatoarea lista, care mi se pare f utila.
La Medlife, dupa cate am citit nu ai nevoie de nimic, ca ti se da totul de acolo, dar la spitalele de stat e musai sa te cari cu bagajul dupa tine:
Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Garmastan - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- prosop de fata

Pentru bebelus: - body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
irinica
post Jan 25 2009, 09:26 PM
Post #2

Obsedat

Group: Obsedat
From: iasi, romania
Member No.: 1,930

Roxanica, uite ca m-au apucat si pe mine emotiile. Se apropie si minunea!

In caz de nastere naturala, daca se face incizie pervina, stiu ca ajuta foarte mult daca ai pentru urmatoarele zile un colac din acela de inot cu circumferinta nu foarte mare, atat cat sa nu te lase sa stai pe sezut. Iti pui funduletul pe gaura colacului si nu mai produce durere orice asezare. cumnatelor mele le-am facut cadou cate un colac de asta cand au avut nevoie si mi-au multumit foarte mult. Din nefericite eu nu stiu cum e ca am facut cezariana de fiecare data. Oricum , nu cred ca maine tre' sa alergi sa cumperi colac ci numai sa stii unde gasesti daca vei considera ca ai nevoie. Se poate sa aiba chiar la clinica o chestie asemanatoare.

Te pup si nu vreu sa ai nici o suferinta ulterioara nasterii ci numai o fericire imensa!!!
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Roxana_   Bagajul pentru spital   Jan 25 2009, 08:36 PM
Fanny   :zapacitul: O intreaga valiza! Foarte bune ...   Jan 25 2009, 08:40 PM
Roxana_   Pai m-am gandit ca nu avem asa ceva si-o sa fie f ...   Jan 25 2009, 08:44 PM
kalua   Mi s-a facut chielea de gaina cand am vazut cu ce ...   Jan 25 2009, 08:57 PM
Roxana_   Ka, sa dea Domnu' sa nu-mi trebuiasca nici mie...   Jan 25 2009, 09:02 PM
irinica   Roxanica, uite ca m-au apucat si pe mine emotiile....   Jan 25 2009, 09:26 PM
Roxana_   Irinici, am deja acel colac medicinal despre care ...   Jan 25 2009, 09:30 PM
irinica   :floricele: Uite ca habar nu am avut ca sunt unel...   Jan 25 2009, 09:36 PM
pescarush   Roxy, tin pumnii. M-am emotionat si eu. Si citind ...   Jan 25 2009, 09:47 PM
Roxana_   Pesca :kiss: Apropo de vata, eu mi-am luat niste...   Jan 25 2009, 09:53 PM
Philia   Roxi si ceai de galbenele ai putea sa iei la tine...   Jan 25 2009, 09:59 PM
sweet_girl   Ce scary suna pompa de muls si mameloane de cauciu...   Jan 26 2009, 12:02 AM
Roxana_   Mersi Sweet :)!   Jan 26 2009, 12:05 AM
kalua   Chiar vroiam sa intreb, de ce, Doamne, vata si nu ...   Jan 26 2009, 12:19 AM
Teocris   Roxana, mie la maternitate mi-au cerut si: - manus...   Jan 26 2009, 08:26 AM
Philia   Dar Roxi o sa nasca la clinica particulara, deci n...   Jan 26 2009, 08:58 AM
Fanny   Din pacate multe n-au posibilitatea sa aleaga, iar...   Jan 26 2009, 09:01 AM
Roxana_   Inca nu Kalua. Acusica ma apuc de el. Am o jena: g...   Jan 26 2009, 11:07 AM
Philia   Roxi, iar ai uitat sa treci elasticul de par :D   Jan 26 2009, 11:13 AM
Roxana_   Pai vezi...d-aia am scris aici, ca sa ma corectati...   Jan 26 2009, 11:15 AM
claudia_electra   Sa lesin cand am vazut ditamai lista!! Iar...   Jan 26 2009, 11:56 AM
LostWhispers   Doamne ce lista, topicul e foarte bun, eu tot timp...   Jan 26 2009, 12:10 PM
Roxana_  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 10:53 AM