![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
ce bine arata mancarurile !!!
Am o intrebare, am facut vineri clatite, mi-am cumparat plita electrica si vineri este a doua oara cand incerc si nu imi iasa compozitia buna la clatite. Am luat o reteta de aici, dar cand am vazut ultimele poze cu clatie. clatitele mele ieseau cam uscate, nu stiu cum sa explic, deja cand o intorceam pe cealalta parte, era putin uscata, nu pufoasa, abia le puteam rasuci cand puneam gem. prima data am facut compozitia cu faina, un ou, sare, apa minerala, si am facut greseala sa pun un zahar vaniliat desi eu faceam clatite pt a le umple cu ciuperci, dar au iesit cam uscate, cand le indoiam se rupeau:), am zis ca poate de la zahar..plus ca nu le-am putut manca cu umplatura. Vineri am facut varianta cu ou,lapte, faina, sare si un pic zahar pt a le umple cu gem...si tot asa au iesit. de ce nu imi ies mai moi, mai pufoase? Asa incantata eram de aparat, din Franta mi l-am cumparat acum si eu nu pot face o compozitie buna (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Si eu pun ulei in cirul pentru clatite.
Ponturi pentru clatite moi, subtiri, pufoase si gustoase: - cirul (aluatul subtire pentru clatite) trebuie sa aibe consistenta ueni smintine groase; - nu uitati sa puneti si putina sare pentru gust - puneti un virf mititel de tot de praf de copt in cir; - puneti clatitele neumplute pe o farfurile si acopera-le cu alta; cind le-ai termiant, intoarce farfuria-capac ca baza; In acest fel clatitele se vor aburi si inmuia si vor putea fi umplute fara "accidente"; - umpleti clatitele numai dupa ce le-ati terminat. Incepeti cu cea de deasupra (va fi prima clatita facuta dupa ce ati intors teancul); - puneti si putina bere; clatitele vor fi mult mai afinate; gustul berii nu se va simti deloc. Asa NU: Sub nici o forma nu puneti zahar in cirul pentru clatite; zaharul se va carameliza, clatita va fi uscata si se va lipi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:44 PM |
|