![]() |
![]() |
strumfita |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
ce bine arata mancarurile !!!
Am o intrebare, am facut vineri clatite, mi-am cumparat plita electrica si vineri este a doua oara cand incerc si nu imi iasa compozitia buna la clatite. Am luat o reteta de aici, dar cand am vazut ultimele poze cu clatie. clatitele mele ieseau cam uscate, nu stiu cum sa explic, deja cand o intorceam pe cealalta parte, era putin uscata, nu pufoasa, abia le puteam rasuci cand puneam gem. prima data am facut compozitia cu faina, un ou, sare, apa minerala, si am facut greseala sa pun un zahar vaniliat desi eu faceam clatite pt a le umple cu ciuperci, dar au iesit cam uscate, cand le indoiam se rupeau:), am zis ca poate de la zahar..plus ca nu le-am putut manca cu umplatura. Vineri am facut varianta cu ou,lapte, faina, sare si un pic zahar pt a le umple cu gem...si tot asa au iesit. de ce nu imi ies mai moi, mai pufoase? Asa incantata eram de aparat, din Franta mi l-am cumparat acum si eu nu pot face o compozitie buna (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Eu am facuit aseara clatite. Un pic grosute, insa moi si pufoase.
La 5 oua am pus cam 500 ml lapte rece, un praf de copt si faina cat a trebuit pentru a rezulta un aluat cu o consistenta ca cea a iaurtului. Tigaia mea este din tabla neagra si o am mostenire de la bunica, insa in ea am copt cele mai bune clatite de fiecare data. O ung cu un pic de ulei de fiecare data inainte de a turna aluatul. Clatitele le ung imediat cu dulceata/gem/nutela si le mancam fierbinti. In compozitie nici eu nu pun niciodata zahar, dar nici sare si nici ulei. Dovada: (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01437.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01438.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC01439.jpg) Ma gandesc ca motivul pentru care nu ti- au iesit clatitele este ca ai folosit un singur ou. Faina si apa minerala nu sunt destul de elastice pentru o clatita asa cum ti-o doresti. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 08:36 PM |
|