![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 30 Joined: 10-July 07 From: Cluj Member No.: 1,917 ![]() |
sa spunem ca inca sunt adolescenta (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) si imi plac foarte mult tatuajele asa ca imi doresc unul permanent insa parinti spun ca voi regreta mai tarziu si ca nu pot intra la drept daca imi fac unul. Chiar ti se poate impune sa nu ai tatuaj daca vrei sa fi avocat ?
stiu ca un tatuaj implica multe riscuri, dar nu cred ca ar avea de ce sa ma afecteze mai tarziu fiindca e ceva ce imi doresc enorm demult Deci ce ziceti prezentul influenteaza chiar asa de mult viitorul?? This post has been edited by pink: Jan 17 2009, 08:23 PM |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Pink, poti incerca sa scrii corect si pe messenger. In felul acesta te vei obisnui. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Va fi mai greu la inceput, insa rezultatele vor fi din ce in ce mai bune. QUOTE Din păcate, DOOM2 ne propune să transformăm limba romānă īn altceva. Legitimizarea unor grafii ca "lookul" ne va face să ne īntrebăm la un moment dat dacă nu cumva şi "alcool" se citeşte [alcśl]. Acest "site", la fel, se suprapune cu "plite" şi alte "termite", care probabil ar trebui acum să devină [plįit] şi [termįit]. Pentru mine "site" rămāne, totuşi, cuvānt străin. -- donjoe Nu e vorba că Romānia ar fi o clasă de elevi care face mofturi că a primit o temă prea grea. Masa vorbitorilor nu e organizată, fiecare individ sau grup foloseşte ce-i convine. Dacă francezii au preferat "souris" pentru "şoarecele" din plastic, aşa īl au. Dacă romānii vor prefera "sait" pentru "pagină de Internet", atunci "sait" va spune la un moment dat şi Academia. - donjoe Utilizarea de xenisme atunci cīnd ai un cuvīnt al tău este un snobism. După mine, cuvinte ca "team" folosit īn sport īn loc de "echipă" e pur snobism: sună mai cool. Utilizatorul care a v-a corectat "sait" īn "sit" cu justificarea că există īn DEX a greşit. La momentul actual nu ştiu nici un dicţionar care să prevadă sensul de pagină de internet pentru "sit". Nu reuşesc să găsesc īnsă la Wikipedia:Limba romānă conţine diacritice locul unde vi s-a dat justificarea asta, ci doar un loc unde un anonim a modificat "sit" īn "sait" după care Romihaitza a anulat modificarea. La anularea rapidă a modificărilor din păcate nu avem posibilitatea să introducem şi explicaţii. Vă dau dreptate şi īn privinţa DOOM2-ului. A introdus īn ortografie reguli pe care nu le-a cerut nimeni, īn morfologie a acceptat greşeli, iar īn vocabular a adus cuvinte care nu respectă felul de a fi al limbii. Singura şansă a limbii romāne este ca vorbitorii care ştiu ce vorbesc să se opună. Au existat şi īn alte ţări dicţionare şi legi de natură lingvistică pe care lumea nu le-a acceptat şi care au rămas doar īn istorie ca īncercări ratate de a "īmbunătăţi" limba. Dintr-un forum de avocati QUOTE De curand am observat anumite modificari ale gramaticii noastre dragi (pt. unii - prea putini, din pacate!). Bine, modificarile au aparut din 2005, odata cu aparitia Dictionarului Ortografic, Ortoepic si Morfologic 2. Potrivit acestuia, nu se scrie corect "NICI O", sau "NICI UN", ci "NICIO" si "NICIUN". De asemenea, se considera a fi corect spus "CIRESI" si nu "CIRESE", "CAPSUNI" si nu "CAPSUNE". Mai mult "ODATA" se va scrie in toate cazurile impreunat. Pe langa aceste modificari, in DOOM 2 sunt cuprinse si alte modificari, ori precizari, multe dintre ele fiind de bun simt, impunandu-se a fi facute, zic io. Pe mine nu ma intereseaza respectivele modificari sau precizari, ele fiind un lucru normal. Ma contrariaza, intr-o anumita masura, modificarile relatate de mine mai sus. Si nu neaparat modificarile in sine, cat motivul pentru care s-au facut. Sau scopul. Consider ca, daca se merge pe linia asta (sa nu zic in halul asta), in scurt timp vor disparea cazul acuzativ si acordul dintre subiect si predicat, dintre regulile elementare ale gramaticii romane. Adica, e mai simplu sa inscrii intre regulile gramaticii anumite anomalii din vorbire si scriere, numai pentru ca sunt folosite de o masa foarte mare de oameni (agramati!), decat sa incerci sa-i corectezi pe respectivii oameni? In cazul asta, e grele... QUOTE Potrivit DOOM 2, se foloseste corect "CIRESI" si "CAPSUNI", indiferent ca e vorba despre fructe sau despre planta care le produce, ceea ce, repet, e aberant. Si, ca idee, planta aia care face capsune/capsuni e cel mult o tufa, nicidecum arbore. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) QUOTE Mie-mi place mai mult Doom 3 04.gif E mai cool..... Ce grafica... Ce suspans...
Despre doom 2 am ajuns la concluzia ca nu ma intereseaza. "Niciosinguradata" nu m-am uitat in el. Am scris corect? Dar acuma, daca stau sa ma gandesc, cred ca mi-ar prinde bine un doctorat la paris, cu bursa de la mosii aia decrepiti de la academia romana, cu tema "etimologia si ortografierea cuvantului capsuna sau de ce nicio se scrie intr-un cuvant". Bleah. Care a fost magniciful avantaj ca scriem sunt si nu mai scriem sint????? Nu pot sa inteleg. Dar probabil ca din cauza mea. 04.gif |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 01:47 AM |
|