![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Osso-bucco
4 felii de osso-bucco 1 morcov si 1 ramurica de telina taiate cubulete 2 cepe mici tocate marunt 2 catei de usturoi 2 cesti de supa de pui (sau vita daca aveti, eu am pus apa si cub knorr) 1 ceasca de vin alb sec 2 cesti de sos (nu bulion, ci sos) de tomate 4 linguri de ulei si 3 de unt 2 foi de dafin putin cimbru am pus si ciupercute taiate felii mai grosute, dar nu e obligatoriu putina faina, sare si piper proaspat macinat pt gremolata: 1 catel de usturoi maruntit, coaja de lamaie, 1 mana de patrunjel proaspat macinat - carnea se presara cu sare, piper si putina faina si se prajeste in ulei si unt pana se rumeneste frumos - o scoatem din cratita si adaugam mocovul, ceapa si telina si prajim pana devine ceapa sticloasa, apoi usturoiul tocat pt alte 2-3 minute - adaugam lichidele, plantele aromate, amestecam si punem si bucatile de carne pt vreo 10 minute la foc moale - ciupercile le-am pus peste toata compozitia - dam la cuptor sub capac, la foc mediu pt aproximativ o ora - se serveste cu mamaliga (am pus jumatate lapte jumate apa, sare si cascaval spre sfarsit) si gremolata (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0620.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:50 PM |
|