![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Spaghetti cu vongole (varianta alba)
Pentru 4 persoane: 300/350 gr spaghetti 200 gr vongole 9o natie de midii, scoici) 100 gr patrunjel 1 lamaie 50 ml vin alb 50 ml ulei masline piper sare Se face sosul: Se pune uleiul, se pune patrunjelul taiat maunt, se amesteca bine timp de 5 minute... Se pun vongole si dupa alte 5 minute se pune vinul. Se lasa pe foc 10 minute. Se adauga zeama de la lamaie si se amesteca inca alte 5 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr'o oala cu multa apa si vreo 2 lingurite sare grunjoasa se fierb spaghetti. Dupa ce au fiert se scurg bine, se rastoarna inapoi in oala si se adauga peste ele sosul. Se amesteca bine bine si se pune in farfurii... Spaghetti cu vongole ( varianta rosie) Pentru 4 persoane: 300/350 gr spaghetti 200 grame vongole 250 grame pomodorini ( rosii mici ciresele) 50 ml ulei masline cateva frunze busuioc sare piper Se face sosul: se pune uleiul, apoi vongole, se calesc 5 minute si se adauga pomodorini taiati in doua. Se amesteca bine si se tine pe foc alte 10/15 minute. Se adauga busuiocul si se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr'o oala cu multa apa si vreo 2 lingurite sare grunjoasa se fierb spaghetti. Dupa ce au fiert se scurg bine, se rastoarna inapoi in oala si se adauga peste ele sosul. Se amesteca bine bine si se pune in farfurii... Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze, erau atat de delicioase ca pur si simplu nu am avut timp sa ma gandesc la poze... Cu retetele astea doua eu am reusit sa'mi schimb parerea despre moluste. Inainte nu le suportam deloc, acum le ador (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Retetele apartin lui (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) al meu... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:08 AM |
|