![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Pommes Salardaises
a la Lea Linster Ia ceva timp, dar merita peste poate sa ne dam osteneala. Merg bine numai cu o salata, vara. Se folosesc cam doi cartofi marisori de persoana. Se curata si se taie in taleri grosi de 2-3 mm. Se infierbanta o tigaie, se pune untura de gasca sau de rata (2-3 linguri pline bine) si se prajesc in portii la foc mic. N-au voie sa se rumeneasca! Cam 2-3 minute pe prima parte, se intorc si se prajesc ca. 2 minute pe partea cealalta. Se pun pe-un grilaj la scurs, grilajul pe-o oala (sau pe hartie de bucatarie). Aveti grija sa fie intotdeauna destula grasime in tigaie. Cand sunt toti gata se infierbanta bine tigaia, se adauga grasime si se prajesc toti cartofii deodata la foc mare. Cand au culoarea maronie-aurie se scot iar si se pun la scurs. Se scurge grasimea din tigaie pana la foarte putin, se pun 4-5 catei de usturoicu tot cu coaja si frunzulitele de la doua-trei ramurele de cimbrisor in ea. Se infierbanta, se adauga unt cat o nuca, se pun cartofii si se prajesc cat sa prinda aroma de usturoi si cimbrisor. Se sareaza, se presara cu 2 linguri de pesmet, apoi cu doua linguri de patrunjel verde tocat marunt, invartind mereu cartofii in tigaie (nu cu lingura sau paleta, ci din tigaie, miscand-o ca bucatarii). |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
traiasca blogurile culinare cu milioanele lor de retete minunate!
azi am facuit una simpla si tare buna - se curata cartofii si se taie ca pt cartofi pai, cartofii mei pai nu-s foarte subtiri ca nu-mi plac nici prea maruntei - stropim cu ulei o tava eu am pus si hartie de pergament dar nu-i obligatoriu - cartofii se tavalesc prin malai, as spune de la mine putere in cel macinat mai maruntel - se aseaza intr-un singur strat si se dau la cuptorul incins (mediu mare) pt vreo 20 de minute sau pana se rumenesc, apoi se inotrc si iar 20 de minute sau pana se rumenesc - noi i-am mancat cu mujdei de usturoi - au crusta crocanta si miezul moale, sint o nebunie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0696.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0702.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_0713.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 11:43 AM |
|