IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Briose, muffins
kalua
post Sep 16 2007, 06:11 PM
Post #1





Musafir






Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii)

200 g capsuni proaspete sau congelate
(se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan)
280 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o priza sare
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt
150 g iaurt
100 g smantana

Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute.
Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot.

Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar:
100 g zahar pudra
2-3 linguri suc de lamaie
Smarties sau floricele/bile colorate de zahar

Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele.
Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Mar 9 2009, 12:49 AM
Post #2





Musafir






MoN, pai hartia se lipeste de muffin, dar de obicei se ia usor de pe el.

Muffini cu afine
12 bucati

200g faina alba
1 lingurita coaja rasa de lamaie netratata chimic
1 lingurita praf de copt
120g zahar
100g unt
125ml lapte
2 oua
250g afine de la borcan

Se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie si praful de copt si se face o gaura in mijloc. Untul se topeste ori pe plita la foc mic, ori in cuptorul cu microunde la putini watti, se lasa putin la racit, apoi se bate cu telul cu laptele si ouale (nu mult, numai atat cat sa se amestece). Se pune lichidul in gaura fainii si se amesteca cu o lingura, nici aici nu foarte mult.
Afinele se scurg de suc. Se pun hartiii in forma de muffin si in fiecare se pune o lingura de aluat, apoi se presara o lingurita plina de afine, iar o lingura de aluat, iar o lingurita de afine.
Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 25 minute.
Cine vrea le presara apoi cu zahar pudra.
(IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1507.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 06:57 AM