![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu mi-am umplut anul asta jardinierele cu muscate atarnatoare rosii, muscate batute roz si albe (normale, care cresc in sus) si 3 petunii: una alba, una mov si una mov cu marginile albe.
Muscatele mi se par frumoase, infloresc tot sezonul, dar e si munca cu ele, trebuie culese florile uscate zilnic si nu-s putine. Voi ce flori va puneti pe balcon? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Buna dragelor...
Scuze Wise ca abia acum reusesc sa-ti raspund. Am umblat toata ziua: dimineata am fost la Spitalul Militar la alergologie si dupa amiaza am avut de alergat dupa retete, la medicul de familie si tot asa. In fine... Cosuletul tau cu floricele arata superb, Wise. Si trebuie sa te bucuri de ele, macar acum cat sunt inflorite toate plantutele. Nu vor fi toate inflorite la fel de multa vreme. De regula bulboasele (narcisele si crosusii/brandusele) isi epuizeaza inflorirea foarte repede si de aceea se planteaza singure... dar nu este neaparat o regula stricta. Primulele in schimb, pot sa infloreasca in mod continu timp de cateva saptamani, chiar luni, desigur daca dispun de conditii propice (adica lumina, racoare, umiditate si aerisire foarte buna). Combinatia de plante este totusi reusita... din punct de vedere al conditiilor de cultivare care sunt asemanatoare. Si bulboasele si primulele rezista la temperaturi scazute, chiar frig. Am putea spune chiar ca prefera mai degraba frigul decat caldura. Uda pamantul cand vezi ca se usuca un pic la suprafata, ambele specii prefera umiditatea si la nivelul radacinilor nu doar in aer. Despre braduti nu prea stiu ca sa-ti spun. Din poza par cam uscati, dar numai tu poti sa-ti dai seama daca isi vor reveni. Trebuie sa tunzi ramurile uscate si sa vezi daca miezul ramurelor, acolo unde tai este verde. Daca da, mai ai o sansa cu ei. Daca sunt uscati complet si in miezul ramurilor, nu vad ce mai poti face cu ei. Cum spuneam verifica, prin taierea partilor uscate, putin cate putin, pana reusesti sa dai de partea cruda/verde. Daca mai au ceva seva in interior, poti sa-i plantezi in pamant pentru conifere... sau pamant de padure, daca ai de unde sa iei astfel de pamant. Ii uzi bine la inceput, atunci cand ii plantezi si apoi le urmaresti evolutia. Ii vei uda periodic, cel putin in primele 3-4 luni, pana se prind cum trebuie si incep sa inverzeasca... Abia dupa aceasta perioada poti sa-i ajuti cu ingrasaminte specifice pentru conifere. Cat despre viermisori, nu stiu ce sfat sa-ti dau caci nu stiu cum arata. Daca e vorba de rame, nu trebuie sa faci nimic, daca sunt alt fel de viermisori, atunci trebuie sa-i identificam. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 01:46 PM |
|