![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu mi-am umplut anul asta jardinierele cu muscate atarnatoare rosii, muscate batute roz si albe (normale, care cresc in sus) si 3 petunii: una alba, una mov si una mov cu marginile albe.
Muscatele mi se par frumoase, infloresc tot sezonul, dar e si munca cu ele, trebuie culese florile uscate zilnic si nu-s putine. Voi ce flori va puneti pe balcon? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Asa mi s-a parut ca ar fi - Chlorophytum, dar nu puteam fi sigura caci si Dracaena arata similar doar tulpina e mai viguroasa frunzele ceva mai scurte dar mai late. Oricum e bine ca am reusit sa te ajut sa o identifici. Tu esti singura care vede planta de aproape si se poate convinge exact de specia ei.
Varietatea aceasta cu dungi albe, se numeste mai exact Vittatum (Chlorophytum comosum Vittatum), este varianta variegata a plantei verzi din aceeasi specie, pe care o ai acasa deja. Si aceasta face aceleasi floricele mici albe, ca niste stelute. Aici, in tara, denumirea populara a plantei este "Voalul miresei" datorita acelor puiuti care curg pe acele tulpini asemeni unui voal de mireasa. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poti sa-i pui orice fel de pamant,chiar si un pamant obisnuit de gradina... In privinta bradutilor, inainte de a-i planta, trebuie sa-i tunzi bine, sa-i cureti de toate partile uscate (crengulete cu ace uscate). Sa le tii balotul de radacini intr-o galeata cu apa, cca 2 ore, chiar inainte de a-i planta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 04:49 PM |
|