![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii) 200 g capsuni proaspete sau congelate (se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan) 280 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu o priza sare 2 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g unt 150 g iaurt 100 g smantana Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute. Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot. Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar: 100 g zahar pudra 2-3 linguri suc de lamaie Smarties sau floricele/bile colorate de zahar Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele. Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Muffini tiramisu
100g savoiardi (piscoturi pentru tiramisu) 150h faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 ou 80g zahar 100g unt topit si racit 250ml zer 4 linguri espresso concentrat, racit 2 linguri Amaretto sau 3 Marsala 150g mascarpone 1 lingurita cu varf zahar pudra 1 baton vanilie 3 linguri cacao Se sfarama piscoturile si se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul. In alt bol se amesteca se bate oul, apoi se adauga zaharul, untul si zerul. Se amesteca la sfarsit cu "faina". Se pune in forma de muffin (6 forme mari sau vreo 10 mai mici) si se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 20-25 minute. Cand sunt gata se lasa la racit 5 minute in forma, apoi se scot si se pun pe-un gratar pana se racesc complet. Se amesteca espresso cu lichiorul. Muffinii se inteapa cu o scobitoare si se insiropeaza cu cate o lingura de "sirop". Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si maduva vaniliei. Se unge fiecare muffin cu crema de mascarpone si se pudreaza din belsug cu cacao. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1658.jpg) Vanilia si zaharul pudra se pot inlocui cu un plic de zahar vanilat. Cine are copii mici, poate inlocui cafeaua si lichiorul cu un suc de fructe. Crema de mascarpone se pune si netezeste cu o lingura si nu cu spritul pentru a nu le da forma de prajitura in general. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 05:38 AM |
|