![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Conchiglione (paste mari in forma de scoica) umplute cu ricotta si spanac pe sos bolognese
(incerc sa aproximez cantitatile pentru ca totul a fost facut ochiometric) 24 conchiglie sau vreo 16 daca sunt mari de tot 200g ricotta sau urda 200g spanac fiert foarte scurt (sau congelat) 100-150g parmezan ras 1 ou nucsoara, sare, piper 200g mozzarella proaspata 300g carne tocata (eu am folosit de vita) 1 conserva de 400g rosii in suc propriu 1 ceapa mare 1 catel usturoi mare 250ml vin (alb sau rosu, de care aveti la-ndemana) 250ml supa clara ulei de masline amestec de plante italienesti (macar rozmarin, salvie, cimbrisor) frunze de busuioc Se incepe cu sosul bolognese: in putin ulei de masline se prajeste carnea, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi si rosiile cu sucul lor (rosiile se maruntesc inainte daca-s intregi) si amestecul de plante italienesti, sare, piper. Se lasa la foc mic cam o ora si se tot adauga vin si supa. La sfarsit trebuie sa aiba multisor lichid si se pune abia acum si busuiocul tocat marunt. Pastele se fierb numai pe jumatate (adica jumatatea timpului scris pe ambalaj, poate un minut mai mult). Pentru umplutura se taie spanacul si se amesteca cu ricotta, nucsoara, oul, jumatate din parmezan, sare, piper. Se umplu "scoicile" cu o lingurita cu amestecul asta. Sosul bolognese se pune intr-o forma termorezistenta si peste el se aseaza pastele umplute, apasandu-le putin in sos. Mozzarella se taie felii si se pune peste paste, apoi se presara restul de parmezan. Se da la cuptorul preincalzit (175°C), pe sina a doua de jos, 45 minute. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_1646.jpg) In sosul bolognese se pot pune si morcovi rasi, tulpina de telina. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 06:51 AM |
|