![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu mi-am umplut anul asta jardinierele cu muscate atarnatoare rosii, muscate batute roz si albe (normale, care cresc in sus) si 3 petunii: una alba, una mov si una mov cu marginile albe.
Muscatele mi se par frumoase, infloresc tot sezonul, dar e si munca cu ele, trebuie culese florile uscate zilnic si nu-s putine. Voi ce flori va puneti pe balcon? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Muscatele curgatoare sunt ceva mai pretentioase decat suratele lor comune. Pentru a rezista peste iarna, se tin la semi-intuneric si racoare dar nu frig, de aceea beciul este ideal. Dar inainte de a fi bagate la beci, trebuie "coafate" un pic. Se tund lastarii lungi, astfel incat plantele sa ramana scurte si compacte. In felul acesta nu au nevoie de hrana si apa pe timpul repausului, udarile reduse si sporadice fiind suficiente. Ideea e ca pamantul sa fie mentinut aproape uscat, dar nu extrem de uscat sau sfaramicios, caci atunci radacinile se usuca si mor.
Dupa trecerea ultimului inghet, incepand cu jumatatea lunii martie si pana la jumatatea lui aprilie, ghivecele se scot la aer si lumina si se uda treptat, la inceput cu foarte putina apa. Udarile se indesesc pe masura ce butasii, aparent uscati, inverzesc si incep sa formeze frunzis. Cand au format cateva frunze, se transplanteaza in pamant proaspat, curatandu-se cu grija radacinile de pamantul vechi. Nu stiu cum e vremea la voi, dar aici, in capitala, e numai bine pentru scos muscatele de la repaus. Acum afara sunt 15 grade Celsius... Atentie: Daca scoateti muscatele de la beci si, pe timpul noptii, temperatura coboara afar sub zero, nu lasati ghivecele afara. Tineti-le o perioada intr-un balcon inchis sau intr-un spatiu cu min 3-5 grade Celsius. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 02:27 PM |
|