![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii) 200 g capsuni proaspete sau congelate (se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan) 280 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu o priza sare 2 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g unt 150 g iaurt 100 g smantana Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute. Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot. Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar: 100 g zahar pudra 2-3 linguri suc de lamaie Smarties sau floricele/bile colorate de zahar Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele. Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Bulinuta cand ai vreme scrii please reteta de muffins cu alune si cioco amaruie. Multumesc frumos.
|
|
|
bulina |
![]()
Post
#3
|
Musafir ![]() |
Aolio MoN, m-ai lovit rau ca la mine e din ochi si cu ce se gaseste in casa...
Dupa ce am citit aici cea mai aproape este reteta Kaluei, vezi aia cu afine mai sus : 200g faina alba 1 lingurita praf de copt 1 plic zahar vanilat 100g unt In jur de 100ml de Half & Half 10 % (jumate lapte jumate frisca nebatuta cum ar veni) , poti folosi lapte simplu 2 oua o mana de alune de padure maruntite, care le amesteci cu faina, praful de copt, 2 linguri de zahar brun (poti pune mai mult), zaharul vanilat am topit 4-5 patrate mari de lindt d-aia neagra: 70% in unt, racit usor, pus ouale si laptele, amestecat bine, turnat in mijlocul amestecului de faina , inchegate toate, turnat in forme si bagat in cuptorul incalzit in prealabil (IMG:http://i26.photobucket.com/albums/c107/bulina23/DSC_00103.jpg) This post has been edited by bulina: Mar 26 2009, 04:37 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 07:00 AM |
|