![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 105 Joined: 8-February 06 From: Bucuresti Member No.: 200 ![]() |
Hai sa-ti spun cum fac eu cod-ul sau merluci file:
Curat de coaja 2-3 rosii.O mana potrivita de patrunjel si cativa catei de usturoi.Pun in blander ulei de masline,sare,patrunjelul si usturoiul si le amestec.Le pun in cratita incinsa si inca putin ulei de masline dupa care adaug rosiile taiate felii (iese mai bun cu rosii chery) si las totul sa se caleasca 2-3 min dupa care adaug file-urile peste si sunt gata in 7-8 min.La un moment dat se intorc file-urile si pe partea celalta sa intre sucul bine in ele.Sper sa v-a placa. M-am gandit ca, cu zeama care ramane se pot face si paste dar nu stiu daca e conform Montignac.Poate imi spune kalua. :P |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:55 PM |
|