![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
dr_wise |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Frigarui de somon
Ingrediente: - file de somon, curat de solzi - curry - sare + piper - 1 ardei gras - 1 fir praz (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (asta avusei in casa, dar n-a fost rau deloc) - ulei masline - lamaie Mod de preparare: - se taie file-ul cubulete (cu piele cu tot) - se pun cubuletele intr-un vas, apoi se adauga 1 lingura de ulei de masline, sare, piper, curry din belsug si se amesteca bine - se acopera vasul si se introduce in frigider pentru o ora - intre timp se taie prazul in felii de cca 1 - 2 cm grosime, iar ardeiul gras cubulete - pe tepuse de bambus se alterneaza 1buc de ardei, un cub de somon, 1 buc de praz - se introduc tepusele astfel pregatite in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 30 minute, avand grija sa le intoarcem pe toate partile - se servesc stropite cu zeama de lamaie si cu garnitura de brocolli, sau cartofi (sau orice legume va plac) Pofta buna! (IMG:http://s177.photobucket.com/albums/w236/dr_wise/Culinare/HPIM2962.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2024 - 05:01 AM |
|