IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Briose, muffins
kalua
post Sep 16 2007, 06:11 PM
Post #1





Musafir






Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii)

200 g capsuni proaspete sau congelate
(se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan)
280 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o priza sare
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt
150 g iaurt
100 g smantana

Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute.
Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot.

Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar:
100 g zahar pudra
2-3 linguri suc de lamaie
Smarties sau floricele/bile colorate de zahar

Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele.
Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Apr 4 2009, 03:27 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Muffine cu banane si alune sau nuci

Acuma vad ca taina a spus-o deja kalua dar am s-o repet pt ca este general valabila pt muffine:
- ingredientele uscate se amesteca separat, la fel si cele umede apoi se amesteca numai atat cat sa se umezeasca ingredientele uscate (pana nu se mai cunoaste faina albicioasa) deci nu frecam pana obtinem o consistenta cremoasa, curgatoare care formeaza un ruban ci lasam consistenta mai grosolana
- daca exista si bicarbonat de sodiu si praf de copt in reteta le adaugam pe amandoua pt ca au roluri diferite

eu am folosit ca masura un cup daca nu aveti puteti folosi paharul drept masura

pt 10-12 muffine

castronul 1:
1,5 pahar de faina alba
0,5 pahar tarate de grau (wheat bran)
2 lingurite de praf de copt
0.5 lingurite bicarbonat de sodiu
0,25 lingurite sare
1 lingurita rasa de scortisoara macinata
se amesteca bine apoi se adauga 2/3 pahar nuci sau alune taiate grosier

castronul 2:
1 ou mare sau 2 mici
3/4 zahar zahar brun
1 banana copata si facuta piure
1/3 pahar ulei vegetal
1 lingurita esenta de vanilie
- ingredientele le-am amestecat cu blenderul manual si-a iesit un amestec foarte fin si lichid, ideea este sa obtineti ceva uniform si fara cocoloase

turnam compozitia celui de-al 2-lea castron peste compozitia din primul si amestecam asa cum am indicat mai sus

in cuptorul incins la 375F (190C) introducem tava cu muffine si le coacem cam 15-20 de minute, facem proba scobitorii: intepam mijlocul muffinei si daca iese uscata (trecem degetele de-a lungul ei si nu simtim nimic umed) muffinele sint gata


Sint excelente!

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2040.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/IMG_2047.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 06:45 AM