![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:
INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), insa nu pasta. Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat. Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca. Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor. Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna! Teo jr. a fost convinsa tot timpul ca cepele sunt umplute cu carne (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Pachetele cu legume
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC01651.jpg) Va propun o alta reteta simpla si cu un rezultat gustos si spectaculos. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ( ies 20 bucati): 1. un pachet foi de placinta, din comert 2. doua pungi diferite de legume congelate (eu am folosit un amestec pentru supa si un amestec mexican) 3. o ceapa mare 4. ulei pentru prajit 5. sare si piper proaspat macinat Lasam pachetul de foi sa se decongeleze la temperatura camerei. Legumele congelate se pun la calit in putin ulei incins. Cand sunt gata, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama. Foile de placinta se intind incet, pentru a evita ruperea lor, si se taie in jumatate, pe latime. Punem cate o lingura de legume calite intr-o parte a jumatatii de foaie si impaturim in asa fel incat sa nu pierdem compozitia. Un sfat prietenesc: legumele sa fie reci cand le folositi, pentru ca daca sunt fierbinti sau au prea multa zeama, inmoaie foile si se rup repede. Rulourile astfel obtinute, le prajim in ulei incins. Atentie! Se prajesc foarte repede. Nu sunt necesare decat cateva secunde pentru fiecare parte. Daca le lasati mai mult, se ard. Se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi uleiul in exces. Ies niste minunatii crocante si delicioase. Modul de lucru in imagini: (IMG:http://2.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuHGjWaPqI/AAAAAAAAALc/rnbIlp2Mp2o/s320/DSC01643.JPG) (IMG:http://3.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuHGLo5eCI/AAAAAAAAALU/GT0ZzeX3RZQ/s320/DSC01644.JPG) (IMG:http://1.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuHFwcczqI/AAAAAAAAALM/8MT49U9dkJI/s320/DSC01645.JPG) (IMG:http://4.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuGthu0v4I/AAAAAAAAALE/SbxDEXT5_uI/s320/DSC01646.JPG) (IMG:http://1.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuGtHNL0yI/AAAAAAAAAK8/EJj6-gEN1TI/s320/DSC01647.JPG) (IMG:http://2.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuGs2-1F4I/AAAAAAAAAK0/3WmX3QHTxRw/s320/DSC01648.JPG) (IMG:http://4.bp.blogspot.com/_ARcygbftmwI/ScuGrsOYNiI/AAAAAAAAAKk/pbvnve4No_I/s320/DSC01650.JPG) Cu putina imaginatie putem face aceste pachetele si cu alte umpluturi. Cateva idei pe care vreau sa le incerc: mere cu scortisoara, carne de pui cu amestec de legume chinezesc, carne de pui cu ananas, spanac si telemea de oaie, branza tofu cu ardei gras rosu si ceapa verde, ... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:32 AM |
|