![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Nebunie la Chisinau. Protestatarii au ocupat clădirea preşedinţiei din R. Moldova
Protestatarii de la Chişinău au ocupat clădirea preşedinţiei, iar mai multe salvări au apărut în apropierea manifestanţilor. Protestatarii au arborat în faţa intrării preşedinţiei din Chişinău un steag al României, iar pe acoperişul clădirii un drapel al Uniunii Europene, relatează corespondentul RIA Novosti, aflat la locul incidentelor. Potrivit cotidianului moldovean Timpul, care citează martori oculari, protestatarii au distrus mai multe portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, al cărui mandat expiră marţi. Tinerii au scos pe frontispiciul preşedinţiei o pânză cu harta României mari, scandând: "Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească". Opoziţia din R. Moldova cere continuarea manifestaţiilor până la noi alegeri legislative Opoziţia solicită continuarea manifestaţiilor în Republica Moldova, până la organizarea de noi alegeri legislative, a declarat marţi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. "Am sesizat organizaţiile internaţionale, cerându-le să nu recunoască rezultatele alegerilor", a declarat Chirtoacă, unul dinrtre liderii opoziţiei. "Manifestaţiile vor continua până când va fi fixată data unor noi alegeri", a continuat el. Violenţele s-au soldat azi cu peste 30 de răniţi la Chişinău, capitala moldoveană, în timp ce o mulţime de opozanţi a luat cu asalt preşedinţia şi Parlamentul acestei mici republici foste sovietice, după proclamarea, luni, a victoriei comuniştilor la alegerile legislative de duminică. Manifestaţia a fost organizată de Partidul Liberal-Democrat, care a obţinut aproximativ 12 la sută din voturi, în timp ce comuniştii au obţinut aproape 50 la sută. Mediafax |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 347 Joined: 5-December 08 From: Highway to Hell Member No.: 5,474 ![]() |
Discutand strict despre Moldova, mie mi s-a urat de ea. Adica in ultima vreme reactiile oficialilor moldoveni sunt inacceptabile si in orice alta conjunctura ar fi dus la un conflict diplomatic. Cu ce ocazie interzic ei cetatenilor romani sa intre in Moldova, care sunt ratiunile pentru care il declara persona non grata pe ambasadorul Romaniei la Chisinaru, in ce grad de antiromanism trebuie sa te scalzi ca sa spui ca vei impune regim de vize cetatenilor romani si tot asa???. Pot sa inteleg incidente izolate, dar asta e deja o politica de stat si mai trist e ca oficialii romani nu reactioneaza nicicum. Hai sa fim seriosi cu atata iubire intre frati si poduri de flori peste Prut. Chiar crede cineva in ele?
Daca vorbim despre moldoveni, pot sa imi imaginez ca sunt unii care au inima si sufletul alaturi de tara "vecina si prietena". Dar cred ca sunt prea putini ca sa devina o voce. Nu pretind ca stiu prea multe despre Moldova si despre moldoveni si, sincera sa fiu (scuzati-mi "ignoranta") ma intereseaza la fel de mult ca si pe ei de noi. Tot Rusia e tatucul (sau mamuca?) iar visele de unire sunt doar atat, vise. Pe de o parte ca implicatiile economice nu cred ca sunt favorabile, iar pe de alta parte interesele care sunt la mijloc nu au nimic in comun cu idealul de Romanie dodoloata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th August 2025 - 12:11 AM |
|