![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Nebunie la Chisinau. Protestatarii au ocupat clădirea preşedinţiei din R. Moldova
Protestatarii de la Chişinău au ocupat clădirea preşedinţiei, iar mai multe salvări au apărut în apropierea manifestanţilor. Protestatarii au arborat în faţa intrării preşedinţiei din Chişinău un steag al României, iar pe acoperişul clădirii un drapel al Uniunii Europene, relatează corespondentul RIA Novosti, aflat la locul incidentelor. Potrivit cotidianului moldovean Timpul, care citează martori oculari, protestatarii au distrus mai multe portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, al cărui mandat expiră marţi. Tinerii au scos pe frontispiciul preşedinţiei o pânză cu harta României mari, scandând: "Trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească". Opoziţia din R. Moldova cere continuarea manifestaţiilor până la noi alegeri legislative Opoziţia solicită continuarea manifestaţiilor în Republica Moldova, până la organizarea de noi alegeri legislative, a declarat marţi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. "Am sesizat organizaţiile internaţionale, cerându-le să nu recunoască rezultatele alegerilor", a declarat Chirtoacă, unul dinrtre liderii opoziţiei. "Manifestaţiile vor continua până când va fi fixată data unor noi alegeri", a continuat el. Violenţele s-au soldat azi cu peste 30 de răniţi la Chişinău, capitala moldoveană, în timp ce o mulţime de opozanţi a luat cu asalt preşedinţia şi Parlamentul acestei mici republici foste sovietice, după proclamarea, luni, a victoriei comuniştilor la alegerile legislative de duminică. Manifestaţia a fost organizată de Partidul Liberal-Democrat, care a obţinut aproximativ 12 la sută din voturi, în timp ce comuniştii au obţinut aproape 50 la sută. Mediafax |
|
|
![]() |
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
Basescu se bate cu pumnu-n piept ca e alaturi de moldoveni doar pt ca vin alegerile (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Nici eu nu ma dau de ceasu mortii cu unirea si acelasi sange-n "vine" si din astea, insa ma revolta toate jocurile politice, si faptul ca nu vor scapa de comunism prea curand |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th August 2025 - 12:07 AM |
|