![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
-ciorba de pipote acrita cu zeama de varza
-ghiveci de legume (vinete,morcovi,fasole pastai,dovlecei,ardei gras ) cu carne de vita - placinta cu mere |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Apropo de dobos, eu am facut vre-o sapte foi, da' tot mai mergeau vre-o 2. N-am apucat sa fac poza taiat ca l-am dus la socrella si acolo l-am mancat.
Din cate am vazut eu cam 1 ou, 1 ou jumate de foaie ar fi. Prea curand nu mai fac, probabil la Craciun, ca mi-a mancat jumate de zi. Ieri ciorba de loboda si mamaliga cu branza si smantana. Azi cred ca o pizza sau lasagne, ma dau pe mancaruri italiene. (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) (IMG:style_emoticons/default/wub.gif) Zic si eu povestea capacului la dobos e din cartea de bucate a Silviei Jurcovan. Se incalzeste foaia de dobos intreaga la cuptor cu usa deschisa. Zaharul ars se topeste si se ia de foc, cand foaia e calda se mai pune un pic pe foc mic daca s-a intarit zaharul ars si il aducem la forma lichida. Se pune foaia pe un platou, apoi se toarna zaharul ars si cu un cutit cu lama lata incalzita se intinde cu miscari rapide zaharul ars pe foaie, apoi cu alt cutit lat incalzit trecut prin unt se imparte foaia cu muchia cutitului nu cu partea ascutita intai in 4 sferturi si apoi fiecare sfert in 3 parti. Apoi se trece iar cutitul prin unt la fiecare felie si se taie fiecare felie cu totul. Tre' sa te misti extrem de repede cu taiatul feliilor pt. ca zaharul incepe sa se intareasca si devine cam nasol de taiat. This post has been edited by Master of Norules: Apr 24 2009, 11:56 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:47 PM |
|