![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cum vedeti situatia femeii in Romania in momentul asta ? Stim bine cu totii ca abuzurile fata de femei sint extrem de frecvente.
Mi se pare greu de ignorat o asemenea problema sociala, atita timp cit se intimpla peste tot: in vecini, in familie, printre prieteni. Nu ma refer aici numai la abuzul fizic, ci si la abuzul verbal si moral. La momentele cind femeia este tratata drept fiinta inferioara, buna doar de facut treburi casnice. La "minimalizarea" si intimidarea femeii, prin orice mijloc. Credeti ca este protejata o femeie de lege? Cum credeti ca pot fi ajutate femeile care se afla in situatii abuzive? Ce credeti voi ca este de facut? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Femeia in momentul asta cred ca se regaseste pe ea. Adica are din ce in ce mai mult curaj sa se afirme personal si profesional, stie care ii sunt capacitatile dar si limitele.
Daca societatea sau noi insene ne-am adus intr-o situatie mai mult sau mai putin favorabila se stie, important este ca se incearca ceva si se vede. Sunt binenteles si femei pentru care independenta este un cuvant, nu zic necunoscut dar greu de acceptat, deoarece nu stiu exact ce s-ar mai putea face, pentru ca mentalitatea asta o au de la varste fragede, cum s-a mai zis. De ce accepta femeile sa fie abuzate, maltratate, nu cred ca poate nimeni spune decat daca ar fi trecut prin asa ceva, conteaza foarte mult mediul in care a crescut, educatia, personalitatea, poate chiar si aceasta problema "financiara" Daca se poate face ceva, sa se faca pentru viitor, nu-mi spune mie daca faci un grup de consiliere pentru femei abuzate, asta in cazul in care vin, va fi vreuna convinsa sa plece. Poate ar fi, dar nu multe, nu vreau sa generalizez. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 01:57 PM |
|