![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mie nu-mi place bucataria spaniola, cea continentala, sunt de parere ca bucatarii nu-s in stare sa manuiasca nici macar sarea, ce sa mai vorbim de alte condimente sau plante, ceea ce are ca urmare o mancare fada. Dulciuri, inafara de crema catalana, n-au cine stie ce asa ca... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Cu toate astea am mancat pe Teneriffe ex-ce-lent! N-am apucat sa fac nici macar o poza, din pacate. Dintre specialitatile canare am mancat iepure (avea un gust subtil de vin), puchero (un fel de tocanita cu tot felul de carnuri si chorizo, toate taiate mic, naut si alte legume care se pun in supa), papas arrugadas (cartofi mici, fierti in coaja in apa bine sarata pana devin usor albiciosi) cu mojo verde si rojo (sos verde si rosu), peste spada, un spanac atat de bun cum n-am mai mancat niciodata, inca niste pesti pe care nu mai stiu cum ii cheama (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Dulciurile nu m-au dat pe spate nici aici, dar erau ok: frangollo, o chestie care arata ca o budinca de vanilie, dar e facuta din porumb si lapte, orez cu lapte usor condimentat, banane cu crema de zahar ars pe deasupra. Si pe acolo se poarta tare colorantii artificiali, nu inteleg de ce, le plac probabil culorile tari. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 02:10 PM |
|