![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
-ciorba de pipote acrita cu zeama de varza
-ghiveci de legume (vinete,morcovi,fasole pastai,dovlecei,ardei gras ) cu carne de vita - placinta cu mere |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 425 Joined: 7-June 08 From: In nori... Member No.: 4,029 ![]() |
Sa va povestesc si eu metoda mea de facut cosulet de ciocolata. Avem nevoie de un balon, o pensula pentru bucatarie si de ciocolata topita, pur si simplu pictam jumatate din balon, dupa care il punem putin in congelator, se intareste foarte rapid, dupa care mai punem un strat, eu deobicei pun 3, iar dupa ce am pus cateva straturi, il mai punem cateva minute in congelator si cand il scoatem spargem balonasul. Arata tare bine, eu dobieci pun un glob de inghetata inauntru, si pe farfurie il asez pe langa cateva feliute de fructe. Ceva asemanator se poate face si cu o seringa, in care punem ciocolata topita, si facem niste desene pe balonas, dupa ce spargem balonul, arata de parca ar fi din dantela de ciocolata cosuletul, dureaza ceva timp, de 2 ori am facut pentru masa festiva.
Si va mai zic o metoda si am terminat:) La fel cum am pictat balonasul se pot picta si formele de hartie de la muffini, le pictam pe dinauntru, cu aceeasi tehnica ca si la balon, smecheria e cum il scoatem din hartie sa ramana intact, trebuie pus pentru o secunda in apa fierbinte, asa se pot scoate destul de usor. Eu umplu formele de ciocolata cu o crema de mascarpone, si il decorez cu grilaj. (IMG:http://i294.photobucket.com/albums/mm111/janistoday/kkusz-sorbet_eperrel1.jpg) (IMG:http://i294.photobucket.com/albums/mm111/janistoday/csokikosarak.jpg) Pozele nu-mi apartin, le-am luat de pe blogul culinar unde le-am vazut prima data, si de unde am invatat si eu sa le fac. Cu cosulete muffin nu am poze, dar o sa incerc sa fac zilele astea, sa va arat, is tare faine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:21 PM |
|