![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
helou girlies vine vara si-i musai sa ne actualizam la capitolul retete de inghetata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Exista o varietate mare de aparatura electrocasnica special conceputa pt a face inghetata. Acum nu stiu daca in cazul lor ieftin si bun se potriveste si pt ca nu mi-e clar nici n-am cumparat desi fata mea e mare amatoare de inghetata Brandul meu preferat are si un atasament pt inghetata si probabil o sa-l cumpar (IMG:http://www.chefscatalog.com/img/products/285x285/11795_285.jpg) apoi exista o multitudine de mini masinute a caror calitate ramane s-o discutam (IMG:http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230134963.jpg) ;(IMG:http://www.home-ice-makers.com/photos/jubilee_ice_cream_maker/main_round.jpg) (IMG:http://www.urbanlime.com/images/entries/Ice%20Cream%20Machine.jpg) si bunica lor care de altfel e tare simpatica (IMG:http://www.sciencemuseum.org.uk/images/object_images/535x535/10186629.jpg) OK. Intrebarea mea e urmatoarea: in lipsa masinicii care-i procedeul sa obtinem o inghetata cremoasa si nu o bucata de gheata aromata si neplacut de crantzanitoare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Amestecam din 2 in 2 ore pana ne plictisim sau pana terminam inghetata? Si rezultatul e o inghetata cremoasa? Sau dupa ce ne oprim din amestecat reapare bucata de gheata aromata? Am o revista cu vreo 30 de retete care pornesc de la o baza comuna, pe care mai apoi o variem in functie de imaginatie si gust. Va rog sa adaugati tot ce credeti de cuviinta si desigur si niscaiva retete (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Inghetata cremoasa se face cu frisca in lipsa masinariei.
Inghe de cioco. Cam 200 g ciocolata jumi juma amaruie si de lapte amestecate cu cu putina frisca topite pe baie de aburi. Lasa-te un pic sa se raceasca si amestecate cu frisca cam 500-600g, apoi fie lasa-te cateva ore la frigider si apoi blenduite, fie blenduite direct si tup la congelator. Si merge cu orice fel de fructe, dupa preferinta. Cu ananas si frisca sau capsuni cu frisca iese beton de buna. Mai o s-o pun pe aia de zahar ars, da' acu' sunt in graba mare. Parca Leea pusese undeva pe la nus ce topic mai multe retete de inghe, da' nu mai stiu exact unde pe la dulciuri undeva, am citit eu mai demult ar merge lipite si alea aici. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 04:49 AM |
|