IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Inghetata, retete, trucuri
Cleo
post May 7 2009, 02:57 PM
Post #1


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



helou girlies vine vara si-i musai sa ne actualizam la capitolul retete de inghetata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Exista o varietate mare de aparatura electrocasnica special conceputa pt a face inghetata. Acum nu stiu daca in cazul lor ieftin si bun se potriveste si pt ca nu mi-e clar nici n-am cumparat desi fata mea e mare amatoare de inghetata

Brandul meu preferat are si un atasament pt inghetata si probabil o sa-l cumpar

(IMG:http://www.chefscatalog.com/img/products/285x285/11795_285.jpg)


apoi exista o multitudine de mini masinute a caror calitate ramane s-o discutam

(IMG:http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230134963.jpg) ;(IMG:http://www.home-ice-makers.com/photos/jubilee_ice_cream_maker/main_round.jpg)
(IMG:http://www.urbanlime.com/images/entries/Ice%20Cream%20Machine.jpg)


si bunica lor care de altfel e tare simpatica

(IMG:http://www.sciencemuseum.org.uk/images/object_images/535x535/10186629.jpg)

OK. Intrebarea mea e urmatoarea: in lipsa masinicii care-i procedeul sa obtinem o inghetata cremoasa si nu o bucata de gheata aromata si neplacut de crantzanitoare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Amestecam din 2 in 2 ore pana ne plictisim sau pana terminam inghetata? Si rezultatul e o inghetata cremoasa? Sau dupa ce ne oprim din amestecat reapare bucata de gheata aromata?

Am o revista cu vreo 30 de retete care pornesc de la o baza comuna, pe care mai apoi o variem in functie de imaginatie si gust.

Va rog sa adaugati tot ce credeti de cuviinta si desigur si niscaiva retete (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post May 8 2009, 01:20 PM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



merci MoN

QUOTE(Leea @ Jul 26 2006, 03:57 PM) *
Uite niste inghetate care dupa mine ar cam merge in faza 2:

INGHETATA DE VANILIE (din cartea Sandei Marin)
Se pune la fiert 1 l lapte, apoi se lasa sa se racoreasca usor. Pana fierbe laptele, se amesteca 5 oua mici/6 oua mari cu 4 linguri fructoza si semintele din 1/2 baton de vanilie (sau 1 lingura fructoza vanilata facuta in casa). Se toarna laptele fierbinte peste oua, treptat, si se pune din nou pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Nu trebuie sa dea in clocot, ci doar se infierbanta pana ce, scotand lingura, ramane imbracata cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat, se raceste complet si se da la congelator. Din cand in cand trebuie amestecat, ca sa nu se formeze cristale. Se pot adauga si cateva linguri de frisca (atentie sa nu aiba zahar).
La fel se poate face si cu cacao, inlocuind vanilia cu 2 linguri rase cacao amestecate cu putin lapte, sa rezulte o pasta mai lichida, care se strecoara in amestecul de oua.

INGHETATA DE CACAO
Se freaca 5 galbenusuri cu 3 linguri fructoza, 2 linguri cacao (care in prealabil a fost amestecata cu 1/2 pahar lapte si fiarta, sa rezulte o pasta) si 200-250 ml smantana dulce. La sfarsit se incorporeaza cele 5 albusuri batute spuma tare. Se da la congelator ca mai sus.

PARFAIT
Se amesteca 200 ml lapte cu 200 g fructoza si 4 oua. Se infierbanta, pana ce lingura cu care este amestecata compozitia se acopera cu un strat subtire de crema. Se ia de pe foc imediat. Se lasa sa se racoreasca putin, se amesteca cu 300 g alune de padure prajite si zdrobite, 1/2 l frisca/smantana dulce si 2 linguri rase cacao. Se da la congelator.

INGHETATA DE FRUCTE (zmeura, capsune, etc.)
Se amesteca 1 pahar fructe facute piure cu 2 linguri rase fructoza si 1 pahar iaurt/smantana degresata. Se da la congelator.

INGHETATA CU PRALINE
1. Se prajesc in cuptor 200-300 g alune de padure. Separat se face un sirop din 100 g fructoza cu 2-3 linguri apa; se fierbe pana incepe sa se caramelizeze, apoi se adauga alunele intregi si totul se toarna pe un platou uns cu putin ulei/unt. Cand s-au racit, alunele se zdrobesc.
2. Se bat 4 galbenusuri cu 1 lingura fructoza. Se adauga semintele din 1/2 baton de vanilie, apoi 500 ml smantanta dulce. Se mai bate putin, ca sa se ingroase. Albusurile ramase se bat spuma tare, apoi se incorporeaza usor in crema. La sfarsit se adauga alunele zdrobite. Se da la congelator.

INGHETATA DE PRUNE USCATE
Se zdrobesc cu blenderul 300 g prune uscate fara samburi, sa rezulte o pasta. Se amesteca cu 300 g branza gen Philadelphia, 300 ml smantana, 50 g fructoza, eventual putin rom, 1/2 pastaie de vanilie. Se da la congelator.

SORBET DE PEPENE GALBEN
Se fierbe un sirop din 50 ml apa si 50 g fructoza. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga 500 g miez pepene galben pasat ca un piure, 2 galbenusuri crude, iar la sfarsit 2 albusuri batute spuma tare.
Acuma, o sa le studiati voi, si daca gasiti neconcordante cu monty, imi spuneti si mie. In principiu, eu evit tot ce este dulce, dar astazi mi-am permis cateva linguri de inghetata (prima reteta), fiindca ai mei o doreau si tot trebuia sa le-o fac
.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 04:21 AM