![]() |
![]() |
ciucinica |
![]() ![]()
|
Musafir ![]() |
exista sau nu un barbat perfect?
tot vorbim de noi..si numai despre noi... ce daruim noi? si ce si cat cerem de la un barbat? ne satisface cu ceva daca ne-ar da luna de pe cer? ne-ar imblanzi cu diamante? cat suntem dispuse sa tindem noi spre perfectiune in dragoste? cat oferim noi in fiecare zi? suntem perfecte, de cerem perfectiune de la barbati? |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Al doilea lucru esential este acesta: oamenii cred ca pot sa iubeasca numai atunci cand gasesc partenerul potrivit- o prostie! Nu vei gasi niciodata unul. Oamenii cred ca vor iubi numai atunci cand vor gasi barbatul perfect sau femeia perfecta. Nu-l vei gasi niciodata, deorece barbatul perfect si femeia perfecta nu exista. Iar daca ar exista, nu si-ar bate capul cu dragostea ta. Pur si simplu nu i-ar interesa.
Am auzit de un barbat care a ramas holtei toata viata pentru ca o cauta pe femeia perfecta. La varsta de 70 de ani, cineva l-a intrebat: Ai calatorit foarte mult- ai cautat de la New York la Katmandu, din Katmandu la Roma, de la Roma la Londra. Chiar nu ai putut sa gasesti femeia perfecta? Nici macar una? Batranul s-a intristat profund. A spus: "Ba da, o data am gasit-o. Intr-o zi, candva de mult, am dat peste femeia perfecta." Curiosul l-a intrebat mai departe: "Si ce s-a intamplat? De ce nu te-ai casatorit?" Trist, batranul i-a spus: " Pentru ce? Ea il cauta pe barbatul perfect." [...] Pentru a pluti si creste in dragoste nu este necesara perfectiunea. Dragostea nu are nimic de-a face cu celalalt. O persoana iubitoare pur si simplu iubeste, la fel cum o persoana vie respira si bea, mananca si doarme. Nu spui: " Daca aerul nu este perfect, nepoluat, eu nu respir." Continui sa respiri! [...] ... sa nu cauti perfectiunea; altfel nu va curge nici un fel de dragoste pentru tine. Dimpotriva vei deveni neiubitor. Oamenii care cer perfectiunea sunt complet neiubitori, nevrotici. Chiar daca isi pot gasi un iubit sau o iubita, cer perfectiune, iar dragostea este distrusa din cauza acestei pretentii. [...] Femeia incepe imediat sa aiba pretentia ca barbatul sa fie perfect, doar pentru ca o iubeste pe ea. De acum trebuie sa fie perfect, de acum trebuie sa se descotoroseasca de toate limitarile lui- brusc, doar din cauza acestei femei? De acum nu mai poate sa fie om? Trebuie sa devina supraom, fie un fals, un prefacut. Natural este foarte greu sa devii un supraom, asa ca oamenii devin niste falsuri. Incep sa se prefaca, sa joace teatru. In numele dragostei, oamenii nu fac decat sa devina niste prefacuti. [...] Atunci cand cineva te iubeste, este un miracol. Fii impresionat de miracol! [...] ...in loc sa te gandesti cum sa faci sa primesti dragoste, incepe s-o dai. Nu exista un alt mijloc. Oamenii sunt preocupati cum sa apuce si sa ia- totul cu o atitudine comerciala. Dragostea nu este o afacere [...] Osho, Cand iubesti |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 9th May 2025 - 11:39 AM |
|