IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Inghetata, retete, trucuri
Cleo
post May 7 2009, 02:57 PM
Post #1


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



helou girlies vine vara si-i musai sa ne actualizam la capitolul retete de inghetata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Exista o varietate mare de aparatura electrocasnica special conceputa pt a face inghetata. Acum nu stiu daca in cazul lor ieftin si bun se potriveste si pt ca nu mi-e clar nici n-am cumparat desi fata mea e mare amatoare de inghetata

Brandul meu preferat are si un atasament pt inghetata si probabil o sa-l cumpar

(IMG:http://www.chefscatalog.com/img/products/285x285/11795_285.jpg)


apoi exista o multitudine de mini masinute a caror calitate ramane s-o discutam

(IMG:http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230134963.jpg) ;(IMG:http://www.home-ice-makers.com/photos/jubilee_ice_cream_maker/main_round.jpg)
(IMG:http://www.urbanlime.com/images/entries/Ice%20Cream%20Machine.jpg)


si bunica lor care de altfel e tare simpatica

(IMG:http://www.sciencemuseum.org.uk/images/object_images/535x535/10186629.jpg)

OK. Intrebarea mea e urmatoarea: in lipsa masinicii care-i procedeul sa obtinem o inghetata cremoasa si nu o bucata de gheata aromata si neplacut de crantzanitoare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
Amestecam din 2 in 2 ore pana ne plictisim sau pana terminam inghetata? Si rezultatul e o inghetata cremoasa? Sau dupa ce ne oprim din amestecat reapare bucata de gheata aromata?

Am o revista cu vreo 30 de retete care pornesc de la o baza comuna, pe care mai apoi o variem in functie de imaginatie si gust.

Va rog sa adaugati tot ce credeti de cuviinta si desigur si niscaiva retete (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Master of Norule...
post May 23 2009, 11:26 AM
Post #2


V.I.P.
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 3,295
Joined: 1-July 07
From: Flower power
Member No.: 1,880



Cu drag Cleolica.

Inghetata de capsune.
300 g capsune
3 galbenusuri
90 g zahar mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place.
150 g smantana proaspata degresata sau grasa sa nu fie cat mai putin acra. (3/4 parti smantana pt. cantitati mai mari)
50 g iaurt sau sana. (1/4 parti iaurt)
Capsunile se blenduiesc cu smantana si iaurtul.
Galbenusurile se bat cu zaharul bine bine aprox. 5-7'.
Apoi se toarna amestecul de capsuni cu smantana/iaurt peste galbenusurile bataute si se mai mixeaza pana se incorporeaza cele doua. Se da la congelator.
Apropo cica inghetata iese cu ace daca nu-i destul de cremoasa neinghetata si daca e prea dulce. Grasimea din smantana frisca o ajuta sa se omogenizeze mai bine decat daca e facuta cu lapte.
Si mai am vazut la o emisiune culinara ca inghetata se amesteca de 3 ori in decurs de 6 ore cam la 2 ore ca sa capete consistenta aia cremoasa in lipsa de masinarie.

This post has been edited by Master of Norules: May 23 2009, 11:29 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 23rd June 2025 - 10:14 AM