![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
helou girlies vine vara si-i musai sa ne actualizam la capitolul retete de inghetata (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Exista o varietate mare de aparatura electrocasnica special conceputa pt a face inghetata. Acum nu stiu daca in cazul lor ieftin si bun se potriveste si pt ca nu mi-e clar nici n-am cumparat desi fata mea e mare amatoare de inghetata Brandul meu preferat are si un atasament pt inghetata si probabil o sa-l cumpar (IMG:http://www.chefscatalog.com/img/products/285x285/11795_285.jpg) apoi exista o multitudine de mini masinute a caror calitate ramane s-o discutam (IMG:http://www.johnlewis.com/jl_assets/product/230134963.jpg) ;(IMG:http://www.home-ice-makers.com/photos/jubilee_ice_cream_maker/main_round.jpg) (IMG:http://www.urbanlime.com/images/entries/Ice%20Cream%20Machine.jpg) si bunica lor care de altfel e tare simpatica (IMG:http://www.sciencemuseum.org.uk/images/object_images/535x535/10186629.jpg) OK. Intrebarea mea e urmatoarea: in lipsa masinicii care-i procedeul sa obtinem o inghetata cremoasa si nu o bucata de gheata aromata si neplacut de crantzanitoare (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Amestecam din 2 in 2 ore pana ne plictisim sau pana terminam inghetata? Si rezultatul e o inghetata cremoasa? Sau dupa ce ne oprim din amestecat reapare bucata de gheata aromata? Am o revista cu vreo 30 de retete care pornesc de la o baza comuna, pe care mai apoi o variem in functie de imaginatie si gust. Va rog sa adaugati tot ce credeti de cuviinta si desigur si niscaiva retete (IMG:style_emoticons/default/thanks.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 3,295 Joined: 1-July 07 From: Flower power Member No.: 1,880 ![]() |
Cu drag Cleolica.
Inghetata de capsune. 300 g capsune 3 galbenusuri 90 g zahar mai mult sau mai putin in functie de cat de dulce va place. 150 g smantana proaspata degresata sau grasa sa nu fie cat mai putin acra. (3/4 parti smantana pt. cantitati mai mari) 50 g iaurt sau sana. (1/4 parti iaurt) Capsunile se blenduiesc cu smantana si iaurtul. Galbenusurile se bat cu zaharul bine bine aprox. 5-7'. Apoi se toarna amestecul de capsuni cu smantana/iaurt peste galbenusurile bataute si se mai mixeaza pana se incorporeaza cele doua. Se da la congelator. Apropo cica inghetata iese cu ace daca nu-i destul de cremoasa neinghetata si daca e prea dulce. Grasimea din smantana frisca o ajuta sa se omogenizeze mai bine decat daca e facuta cu lapte. Si mai am vazut la o emisiune culinara ca inghetata se amesteca de 3 ori in decurs de 6 ore cam la 2 ore ca sa capete consistenta aia cremoasa in lipsa de masinarie. This post has been edited by Master of Norules: May 23 2009, 11:29 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 23rd June 2025 - 10:14 AM |
|