IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete Montignac pentru aperitive
kalua
post Oct 5 2008, 02:12 PM
Post #1





Musafir






Rulada de branzeturi

cantitatile sunt aproximative ca n-am stat sa le cantaresc)
400g telemea sau feta
150g unt
15 masline negre
2 catei usturoi
8 frunze busuioc
10 felii cascaval fara gauri (eu am folosit Gouda)

Carnea maslinelor, frunzele de busuioc si usturoiul se toaca marunt. Telemeaua se freaca cu untul pana devin o pasta omogena, apoi se adauga maslinele, usturoiul si busuiocul.
Se incinge cuptorul, se pun pe o tava feliile de cascaval una langa alta (marginile sa se suprapuna putin) astfel incat sa obtinem un dreptunghi. Se da la cuptor 1-2 minute, cat sa se prinda bucatile intre ele. Se scoate din cuptor, se intinde masa de telemea pe cascaval si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. La sfarsit se pune rulada in folie de aluminiu si se da macar 2-3 ore la rece. La servit se taie in felii.

Eu m-am si gandit la urmatoarele variante: cu bucatele de rosii uscate sau de ardei copt, cu patrunjel in loc de busuioc.
Pe mijlocul cascavalului se pot pune si frunze intregi de busuioc inainte de-a pune masa de telemea, atunci are rulada un aspect su mai frumos.


Rulada cu somon afumat si crema de branza
3 oua intregi,1 lingura smantana lichida,4 linguri pline de faina de naut, 2 linguri ulei,2 lingurite rase praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 1 varf de cutit de turmeric pentru culoare

Umplutura:
150 g somon afumat taiat feliute subtiri
2 linguri mascarpone/smantana grasa fermentata
250 g branza de vaci nedegresata
frunzele de la doua cepe verzi
foarte putina sare

Aluatul: se bat bine ouale intregi cu smantana lichida si uleiul, se adauga faina praful de copt si turmericul, se obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite, care se toarna in tava clasica de cuptor, pe hartie de copt.Se coace la foc mic, cam 10-15 minute, pana se zvanta bine deasupra fara sa se rumeneasca sau usuce.Va avea o grosime de aproximativ 1 cm.Se intoarce pe o plansa acoperita cu folie alimentara si se acopera cu un prosop 2-3 minute.
Crema de branza-se amesteca branza cu crema mascarpone sau smantana si cu ceapa verde taiata marunt , marunt.
Se desprinde usor hartia de copt, se unge foaia putin calduta cu crema de branza, se aseaza uniform feliutele de somon si se ruleaza strans, legand capetele, ajutandu-ne de folia alimentara.Pe ultima portiune aveti grija sa puneti mai multa crema de branza, ca sa adere bine.Se baga la frigider cel putin 2 ore, apoi se poate taia felii de aproximativ 1 -1,5 cm.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
alexty
post May 24 2009, 05:13 PM
Post #2


Dependent
***

Group: Tratabil
Posts: 185
Joined: 17-May 09
From: Bucuresti
Member No.: 6,507



M-am tot uitat pe aici si nu stiu unde sa postez acesti crackers/wasa sau ce-or fi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Am rasfoit internetul si am cules retete de tot felul (conforme si ne) si mi-am alcatuit o reteta proprie. Printr-o minune (unica) a iesit ceva bun! Seamana cu biscuitii digestivi din comert, doar sa sunt crocanti la suprafata si mai moi in interior.

(IMG:http://i86.servimg.com/u/f86/11/16/61/08/p1010528.jpg)

Ingrediente:
- 3 cani faina integrala de grau
- 1 cana apa/lapte 0.1%
- 1 lingurita sare (cu varf daca vreti sa fie un pic sarati)
- un strop de otet (mai putin de o lingurita)
- aproape o lingurita rasa de bicarbonat
Se face o coca si se intinde cu sucitorul cat mai subtire (2 mm). Se taie sub ce forme vreti voi, se pun in tava pe hartie de copt, se fac gaurele cu furculita. Pe deasupra i-am uns cu un amestec din putin lapte si putina sare.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 15 minute.

Eu am facut jumatate din cantitati pentru ca mi-era teama si mi-a iesit o tava si jumatate.

Daca trebuia sa postez in alta parte, va rog sa ma trageti de urechi si imi mut postul! (IMG:style_emoticons/default/valea.gif)

Si am si pacatuit cu ei. Am vrut sa vad daca sunt buni si am papat si eu unul acum (IMG:style_emoticons/default/frustaremare.gif)

This post has been edited by alexty: May 24 2009, 05:18 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Retete Montignac pentru aperitive   Oct 5 2008, 02:12 PM
kalua   Oct 24 2008, 10:10 AM
kalua  
O salata care m-a dat pe spate, chiar daca suna ob...   Jan 22 2009, 10:56 PM
kalua   Aladushki clatite armenesti cu iaurt 2 oua...   Jan 25 2009, 12:22 AM
alexty   M-am tot uitat pe aici si nu stiu unde sa postez a...   May 24 2009, 05:13 PM
Master of Norules   Daca sunt comestibili, inseamna ca merg si pe dulc...   May 25 2009, 10:31 AM
alexty   Mmmm, multam si eu pentru ideea la idee :lol: Suna...   May 25 2009, 02:14 PM
ghemotoc   O sa-i incerc si eu sa-i fac diseara sa-i mananc d...   May 25 2009, 07:33 PM
alexty   :) sper sa-ti placa ghemo! Daca ii vrei crocan...   May 25 2009, 07:35 PM
ToothFairy   Clatite cu masline si ceapa Monti May 25 2009, 08:00 PM
ToothFairy   Am pus jumi-juma faina integrala:tarate....nu-i de...   May 25 2009, 09:27 PM
kalua   Asa da :D , dar cum ai scris-o original nu era.   May 25 2009, 09:35 PM
kalua   Crackers lipidici pe post de paine In prim...   Jun 1 2009, 11:33 PM
alexty   Multumim pentru reteta, kalua! Am ce face main...   Jun 1 2009, 11:40 PM
alexty   Am coca de crackersi in frigider. E moale aluatul ...   Jun 2 2009, 02:55 PM
Master of Norules   Mai pui faina din belsug cand ii intinzi si vezi t...   Jun 2 2009, 03:06 PM
lotte   Kalua, nu ai spus daca se unge tava cu ceva.   Jun 2 2009, 03:43 PM
kalua   lotte, am corectat acum, eu am folosit hartie de c...   Jun 2 2009, 04:00 PM
alexty   Executat crackersii lipidici. Au un gust putin ciu...   Jun 2 2009, 10:22 PM
kalua   Mmmm, eu imi mai cumparam pe unde gaseam naut praj...   Jun 2 2009, 11:37 PM
scorpirescu   Kalu, am vazut poza ta cu tocinei de dovlecei de l...   Jun 3 2009, 07:02 PM
kalua   Nu-i nicio problema in rest, bre, iar coriandrul o...   Jun 3 2009, 07:09 PM
Diana   Jun 8 2010, 12:46 PM
Diana   Feb 5 2011, 12:10 AM


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 10th May 2025 - 01:46 PM