![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Placinta rustica- cottage pie
Umplutura 4 linguri de ulei; 500g carne tocata de vita; 1/2 ceapa mare taiata marunt. 1 ramura de telina si 2 morcovi de marime mijlocii taiati cuburi 2 catei de usturoi 1 lingura de pasta de tomate. 2 linguri faina, 1 pahar de vin rosu, 2,5 pahare supa de vita, 1 crenguta de cimbru proaspat, 1-2 frunze de dafin, sare si piper - prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 8-10 minute pana se rumeneste - punem carnea intr-o sita si-o lasam la scurs - in craticioara in care s-a prajit au ramas ceva firimituri de carne lipide de fundul cratitei si le dezlipim cu vinul lasand sa fiarba putin sa se reduca putin lichidul - intr-o alta cratita punem la prajit ceapa, telina si morcovii si dupa 5 minute adaugam si usturoiul, apoi bulion amestecam putin ,presaram faina si amestecam pt putin timp apoi adaugam supa de vita si lasam putin sa se ingroase compozitia - adaugam carnea peste legume apoi vinul cu firmiturile, cimbrul si foile de dafin si mai lasam pe foc pt cateva minute 20-25 pana lichidul se reduce si ingroasa Piureul de cartofi 7 cartofi de marime potrivita (nici-nici) curatati si taiati in sferturi se pun la fiert impreuna cu 3 catei de usturoi cand s-au fiert ii transforam in piure si adaugam 2 linguri de unt, 1/4 pahar frisca lichida, 1/4 pahar parmezan ras, sare si piper Asamblarea placintei - intr-o forma de ceramica unsa cu unt si presarata cu pezmet se pune sosul de carne, se acopera cu piureul - cu ajutorul unei linguri facem adancituri in piure in care punem cubulete de unt apoi presaram totul cu parmezan ras, piper proaspat macinat si dam la cuptor la 400F pana se rumeneste frumos Excelenta combinatie! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:44 PM |
|