Dec 12 2005, 11:18 AM
Post
#1
|
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
|
![]() |
May 30 2009, 02:14 PM
Post
#2
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Placinta rustica- cottage pie
Umplutura 4 linguri de ulei; 500g carne tocata de vita; 1/2 ceapa mare taiata marunt. 1 ramura de telina si 2 morcovi de marime mijlocii taiati cuburi 2 catei de usturoi 1 lingura de pasta de tomate. 2 linguri faina, 1 pahar de vin rosu, 2,5 pahare supa de vita, 1 crenguta de cimbru proaspat, 1-2 frunze de dafin, sare si piper - prajim carnea intr-o cratita in care am incis in prealabil uleiul, aproximativ 8-10 minute pana se rumeneste - punem carnea intr-o sita si-o lasam la scurs - in craticioara in care s-a prajit au ramas ceva firimituri de carne lipide de fundul cratitei si le dezlipim cu vinul lasand sa fiarba putin sa se reduca putin lichidul - intr-o alta cratita punem la prajit ceapa, telina si morcovii si dupa 5 minute adaugam si usturoiul, apoi bulion amestecam putin ,presaram faina si amestecam pt putin timp apoi adaugam supa de vita si lasam putin sa se ingroase compozitia - adaugam carnea peste legume apoi vinul cu firmiturile, cimbrul si foile de dafin si mai lasam pe foc pt cateva minute 20-25 pana lichidul se reduce si ingroasa Piureul de cartofi 7 cartofi de marime potrivita (nici-nici) curatati si taiati in sferturi se pun la fiert impreuna cu 3 catei de usturoi cand s-au fiert ii transforam in piure si adaugam 2 linguri de unt, 1/4 pahar frisca lichida, 1/4 pahar parmezan ras, sare si piper Asamblarea placintei - intr-o forma de ceramica unsa cu unt si presarata cu pezmet se pune sosul de carne, se acopera cu piureul - cu ajutorul unei linguri facem adancituri in piure in care punem cubulete de unt apoi presaram totul cu parmezan ras, piper proaspat macinat si dam la cuptor la 400F pana se rumeneste frumos Excelenta combinatie! |
|
|
|
maddy26 Retete pentru felul doi Dec 12 2005, 11:18 AM
Cleo Musaca de legume
450g vinete feliate
120g ... Apr 20 2008, 02:03 AM
3A Mmm, arata super, si cred ca o sa o incerc saptama... Apr 21 2008, 11:06 PM
Fanny De mult imi doream sa incerc. Multam pentru reteta... Apr 22 2008, 04:00 PM
3A Poti sa faci ca un kebab, dar cu chiftelele astea ... Apr 22 2008, 06:39 PM
kalua Bigos a la Doris
(Doris e o amica de-a mea,... May 5 2008, 07:01 PM
Cleo saru-mana
imi ploo-n gura :D
carne de cerb n-au ad... May 5 2008, 07:38 PM
kalua Nici eu n-am pus de cerb, da' vita e buna tare... May 5 2008, 07:44 PM
Cleo viu cu impresii :) dar iti spun din start ca n-am ... May 5 2008, 07:51 PM
kalua Mie alea chiar mi-au placut. :lol: May 5 2008, 08:15 PM
Cleo am o problema cu cuisoarele :zapacitul:, scortiso... May 5 2008, 08:26 PM
teocris7 Pui cu ananas - reteta de la Claudia :kiss:... May 18 2008, 07:29 PM
chintesenta_raului aoleu, ce de bunatati!
Teo, ce gust are puiul... May 18 2008, 08:49 PM
teocris7 Asa gandeam si eu cand am primit reteta de la prie... May 19 2008, 07:48 AM
happyCat Teo, am facut aseara puiul cu ananas. Pentru mine ... May 20 2008, 10:20 AM
teocris7 Ma bucur!
Data viitoare incearca sa pui apa si... May 20 2008, 11:27 AM
Cleo despre anghinare 
happyCat Humus cu ardei copti
Avem nevoie de:
1 con... Jun 5 2008, 10:14 AM
teocris7 Ghiveci de legume
1 ceapa tocata marunt, 6... Jun 16 2008, 11:51 AM
Cleo Chiftele a la mozzarella si rosii :)
700g ... Jul 27 2008, 01:00 AM
Maàt Aug 8 2008, 06:37 PM
Cleo clatite Hortobagyi
cantitatile sint dupa n... Aug 13 2008, 12:48 PM
Cleo curry de pui (am preluat de ici de colo ide... Sep 7 2008, 08:07 PM
angeldust vai deci clatitele alea sunt pe sistem nervos. Am ... Sep 7 2008, 08:17 PM
Cleo merge cu ce carne vrei :) insa culoarea e asa frum... Sep 7 2008, 08:46 PM
angeldust Pentru ca umbla zvonu prin targ cum ca e intimidan... Sep 28 2008, 05:41 PM
albinuza Asa Angel! mai baga si de-a incepatoarelor... Sep 28 2008, 06:13 PM
Cleo a vrut ea, anjelu, sa saboteze dar dejeaba ... Sep 28 2008, 06:17 PM
albinuza Bre, cum poti sa zici ca nu am chef de gatit? Tocm... Sep 28 2008, 06:22 PM
kalua Hai brava-n tine, Anjelu'!
S-apoi are drep... Sep 28 2008, 06:35 PM
angeldust Maaaah, lasa-ma ca m-am muncit jumate de zi la cla... Sep 28 2008, 06:54 PM
Master of Norules Hai Angel ca ti-au iesit fain.
Acum cred ca nus c... Sep 28 2008, 08:48 PM
Cleo Carne de pui in sos bechamel
Ingrediente: ... Sep 30 2008, 02:18 AM
Szimcsi Doamne, ce bine arata. Trebuie sa incerc si eu ast... Sep 30 2008, 09:45 AM
chintesenta_raului ooooooooooooo, s-a apucat Ange de gatit! :P
du... Sep 30 2008, 10:15 AM
Girlish Azi am facut ceva bun si rapid. Sa-i zicem: PES... Oct 1 2008, 01:19 PM
Meg valei, cum arata clatitele aleaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Oct 1 2008, 06:39 PM
angeldust Azi m-a chinuit talentul sa gatesc ceva mai ... Oct 1 2008, 07:55 PM
Maàt Trebuia sa si presezi vinetele. Amareala poate fi ... Oct 1 2008, 07:57 PM
chintesenta_raului ce, numai voi sa va laudati? wait for me, wait for... Oct 1 2008, 08:13 PM
Maàt Sincer, la mine acasa (si la bunicii dinstre mama,... Oct 1 2008, 08:24 PM
chintesenta_raului mey, eu nu stiam nici o reteta de varza calita, ha... Oct 1 2008, 08:26 PM
Maàt SI, apropos, eu acum am terminat de facut varza cu... Oct 1 2008, 08:31 PM
chintesenta_raului merci de pont, o sa incerc si eu alta data, desi m... Oct 1 2008, 08:37 PM
gloriana La mine in zona sau cel putin la mine in familie, ... Oct 1 2008, 08:45 PM
Maàt :lol: Eu zic sa o incerci. Nu crez sa nu-ti placa ... Oct 1 2008, 08:48 PM
angeldust Mie imi place doar varza noua, dulce, gatita asa f... Oct 1 2008, 09:09 PM
LostWhispers <... Oct 25 2008, 05:23 AM
teocris7 Sidy, arata foarte bine! :aplauze: Oct 25 2008, 07:58 AM
Sidy Ieri am ...adaptat puiul cu ananas si a iesit Carn... Oct 27 2008, 06:55 AM
Cleo Sarmale in foi de vita
- carne tocata de v... Nov 28 2008, 02:37 AM
kalua Crochete de cartofi
500g cartofi fainosi
2... Nov 28 2008, 02:35 PM
oana_82 Teo, friptura de porc in bere cum e? E delicioasa ... Jan 7 2009, 01:16 PM
Teocris E cea mai buna :rock: si se face si usor si nu ne... Jan 7 2009, 01:20 PM
Maàt Nu e asta? Jan 7 2009, 01:30 PM
Teocris Nu.
Nu este un sos de bere. Este bere pur si simp... Jan 7 2009, 01:37 PM
Cleo Osso-bucco
4 felii de osso-bucco
1 morcov ... Feb 22 2009, 04:44 PM
Fides
Fides Feb 11 2010, 04:08 AM
Fides Muschi de vita a la creme cantitati pentru ... Feb 12 2010, 02:36 AM
Fides
sylvia_31 S-a notat :kiss:, pare delicioasa :) ! Mai al... Feb 16 2010, 10:21 AM
Fides Tigaie de teflon mai bine. :) Feb 16 2010, 11:02 AM
Fides
Fides
Diana
Diana
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd November 2025 - 11:42 PM |
|
|