![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Rulada de branzeturi
cantitatile sunt aproximative ca n-am stat sa le cantaresc) 400g telemea sau feta 150g unt 15 masline negre 2 catei usturoi 8 frunze busuioc 10 felii cascaval fara gauri (eu am folosit Gouda) Carnea maslinelor, frunzele de busuioc si usturoiul se toaca marunt. Telemeaua se freaca cu untul pana devin o pasta omogena, apoi se adauga maslinele, usturoiul si busuiocul. Se incinge cuptorul, se pun pe o tava feliile de cascaval una langa alta (marginile sa se suprapuna putin) astfel incat sa obtinem un dreptunghi. Se da la cuptor 1-2 minute, cat sa se prinda bucatile intre ele. Se scoate din cuptor, se intinde masa de telemea pe cascaval si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. La sfarsit se pune rulada in folie de aluminiu si se da macar 2-3 ore la rece. La servit se taie in felii. Eu m-am si gandit la urmatoarele variante: cu bucatele de rosii uscate sau de ardei copt, cu patrunjel in loc de busuioc. Pe mijlocul cascavalului se pot pune si frunze intregi de busuioc inainte de-a pune masa de telemea, atunci are rulada un aspect su mai frumos. Rulada cu somon afumat si crema de branza 3 oua intregi,1 lingura smantana lichida,4 linguri pline de faina de naut, 2 linguri ulei,2 lingurite rase praf de copt, jumatate de lingurita de sare, 1 varf de cutit de turmeric pentru culoare Umplutura: 150 g somon afumat taiat feliute subtiri 2 linguri mascarpone/smantana grasa fermentata 250 g branza de vaci nedegresata frunzele de la doua cepe verzi foarte putina sare Aluatul: se bat bine ouale intregi cu smantana lichida si uleiul, se adauga faina praful de copt si turmericul, se obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite, care se toarna in tava clasica de cuptor, pe hartie de copt.Se coace la foc mic, cam 10-15 minute, pana se zvanta bine deasupra fara sa se rumeneasca sau usuce.Va avea o grosime de aproximativ 1 cm.Se intoarce pe o plansa acoperita cu folie alimentara si se acopera cu un prosop 2-3 minute. Crema de branza-se amesteca branza cu crema mascarpone sau smantana si cu ceapa verde taiata marunt , marunt. Se desprinde usor hartia de copt, se unge foaia putin calduta cu crema de branza, se aseaza uniform feliutele de somon si se ruleaza strans, legand capetele, ajutandu-ne de folia alimentara.Pe ultima portiune aveti grija sa puneti mai multa crema de branza, ca sa adere bine.Se baga la frigider cel putin 2 ore, apoi se poate taia felii de aproximativ 1 -1,5 cm. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 185 Joined: 17-May 09 From: Bucuresti Member No.: 6,507 ![]() |
Executat crackersii lipidici. Au un gust putin ciudat... nici macar de naut, nu stiu ce gust este, e nou (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dar cred ca merg pe post de paine.
(IMG:http://g.imagehost.org/t/0970/P1010579.jpg) Naut prajit (IMG:http://g.imagehost.org/t/0781/P1010576.jpg) (IMG:http://g.imagehost.org/t/0948/P1010578.jpg) Am gasit reteta pe un site, e demential (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pe post de seminte/porumb, nu ma pot opri din crantanit la el (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Mod de preparare: Se lasa nautul la inmuiat 12 ore in apa rece si o lingurita de bicarbonat. Se scurge, se spala, se pune la fiert intr-un volum suficient de apa. Se fierbe 2-3 ore, in functie de cat de mare si de proaspat este. Dupa ce s-a fiert (trebuie sa fie moale, sa se poata zdrobi intre degete) se varsa apa, se adauga putin ulei de masline si se agita vasul ca sa se acopere toate boabele cu ulei. Se pune sare, piper, chili, boia dulce si se amesteca bine cu mana. Se pune la cuptor pe hartie de copt la 220 grade, 20-30 minute. Din cand in cand se agita tava si se verifica daca boabele au devenit crocante. Merg de minune la un film pe post de floricele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 01:58 PM |
|