![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Faptul ca anumite persoane, foarte putine cum zici tu au avut o creativitate sau o inteligenta uimitoare de-a lungul timpului pentru mine nu constituie o dovada in sprijinul faptului ca anumite persoane au puteri vindecatoare sau pot sa vorbeasca cu mortii. Pentru ca a admite ca exista astfel de persoane inseamna sa admit o gramada de lucruri care pentru mine in acest moment sfideaza logica.
In primul rand nu am intalnit o astfel de persoana, deci ar insemna sa ma bazez exclusiv pe povestile (subiective sunt sigura) ale altora. In al doilea rand am intalnit persoane care poate prin natura meseriei care au practicat-o sau pur si simplu nativ erau atat de intuitive incat daca s-ar fi dat drept inzestrati cu puteri paranormale poate as fi crezut ca chiar au. Exemplu : am intalnit un domn care a fost mare goanga in SRI pe vremuri si care i-a zis lu maica-mea tot felul de chestii de a speriat-o saraca, cum ea e mai slaba de inger asa. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Spre exemplu am vazut clar ca a studiat-o din cap pana in picioare si a intrebat-o "Ati facut ceva sport de performanta in tinerete nu?" Si maica-mea a raspuns asa impresionata "Relativ...." La care el "Ati facut liceul sportiv nu?" La care maica-mea a facut niste ochi ca si cum era convinsa ca ala ii stie deja tot dosarul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Insa sunt sigura ca nu ii stia nici un dosar, era doar foarte perceptiv si atent la detalii, daca ati vedea-o pe maica-mea se vede clar din constitutia ei ca a facut sport. Iar in momentul in care ea raspuns "Relativ..." a fost suficient pt el sa faca un calcul simplu "Pe vremea aia nu era la moda sa mearga la sala, facultatea de sport sigur nu a facut-o daca acum e inginer zootehnist, deci sigur a facut ceva liceu sportiv". Insa pe maica=mea nu am reusit sa o conving cu explicatiile astea si ea credea in continuare ca ala are acces la dosarele tuturor si stie tot despre toata lumea, lucru care va imaginati ce putere ii dadea aluia in ochii ei, a dezarmat-o total. In al treilea rand pe mine ma poreclisera in liceu "Piranda" dupa o faimoasa intamplare in care eu i-am zis lu unu ca blestemele mele se prind mereu si l-am blestemat sa ii moara la intrare (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) Si peste o saptamana tipul venea cu masina dinspre TM spre Resita si i-a murit masina la intrare in Bocsa, orasul de unde veneam eu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Asa ca ala si-a adus aminte de blestem si sustinea mai in gluma mai in serios ca am ceva puteri si ca blestemele mele chiar se prind (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Deci omul are tendinta asta ca in momentul in care a primit o informatie sa incerce cumva sa o integreze si sa ii gaseasca o semnificatie care in mintea lui chiar se potriveste si care dupa parerea lui nu avea cum sa se intample "random", deci este cu certitudine ceva "paranormal". Apoi, eu ma intreb asa, intrebare care apare si in interviul la care am pus link : Daca chiar exista oameni care vorbesc cu mortii, cum de nu au reusit sa afle raspunsuri la intrebari cu adevarat interesante, cum ar fi "Cum arata exact viata dupa moarte?" "Cum arata Dumnezeu" "Care e scopul vietii?" Cum se face ca raspunsurile primite "de dincolo" sunt niste chestii cat se poate de triviale sau lumesti? Eu cred pana una alta ca toate afacerea asta cu vorbitul cu mortii e o gaselnita cat se poate de profitabila, pentru ca desi nu se poate dovedi ca e adevarat, nici nu se poate dovedi ca NU e adevarat, tocmai pentru ca mortii nu pot vorbi, sa apara si sa ii demaste pe impostori. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 12:44 PM |
|