![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am fost si io la vreo doua ghicitoare care dupa parerea altora erau f bune, de curiozitate. Nu mi-au zis absolut nimic de care sa ma pot lega, rata preciziei era undeva la 5 % ceea ce in statistica inseamna esec total.
In Biblie nu stiu ce se zice....dar stiu ca Biblia nu trebuie privita ca o carte istorica, cu relatari exacte despre ce s-a intamplat in trecut, pentru ca nu este deloc asa. Nici eu nu resping ideea ca exista forte pe care nu le intelegem inca si ca o inteligenta a universului, naturii si speciei exista fara indoiala iar unii stiu mai bine decat altii sa se conecteze la ea si sa ii inteleaga legile. Dar de aici pana la vorbit cu mortii, ghicitul in boabe si credinta in destin e cale lunga pentru mine. Eu nu cred in destin, asta e o nascocire a omului care nu concepe ca existenta lui pe pamant sa fie absolut random si supusa hazardului. Omul incearca sa gaseasca un inteles si o explicatie pentru orice si se considera privilegiat in fata legilor naturii doar pentru ca poseda o inteligenta superioara. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:40 PM |
|