![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Exista atatea carti interesante pe tema asta, care analizeaza subiectul asta din punct de vedere stiintific, filozofic si mistic. Vezi Fritjof Capra Rupert Sheldrake, Michael Talbot, Gary Zukav si care or mai fi. Pentru unele ii trebuie cititorului cunostinte bune de fizica, altele sunt scrise (mai) pe intelesul tuturor.
Nici eu nu cred ca ghicitori si vorbitul cu mortii (va dati seama ce chestii nemaipomenite ne-ar fi comunicat un Einstein? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). Am citit undeva ce spunea o ghicitoare de-asta foarte de succes, de ex. daca vine la ea o femeie bine, cu bijuterii de calitate pe ea, haine scumpe dar din colectiile mai vechi, pentru ea e clar ca e divortata de un tip cu bani. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Rozy, poate i s-a parut ei ca-ti trebuie haine noi. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Am fost si eu la vreo doua ghicitori pe vremuri, trase de prietene care vroiau neaparat la ele, apa de ploaie. Si am avut o prietena in tara a carei mama mergea la una de-asta. Prietena asta a mea a avut un tip pe care parintii ei tare l-ar fi vrut de ginerica, dupa vreun an si ceva a iesit la iveala ca omu-i insurat cu copii (ceea ce vrajitoarea nu vazuse, ea dadea relatiei toate sansele ca se ajunge la casatorie si totu-i minunat), apoi ghicitoarea a tot tinut-o pe a ei, pana a vazut si ea ca nu mai mergea nicicum treaba si abia candva a schimbat si ea macazul previziunilor ei. Oamenii mai slabi de inger se duc de obicei cand sunt la impas sau rascruce de drumuri in viata (sa ma despart? sa ma duc in strainatate? etc) la ghicitori, sa se simta ei mai linistiti sufleteste apucand-o la hais sau la cea. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 02:08 PM |
|