![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Mai, eu nu cred in vorbit cu mortii dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca nu cred in viata de dupa moarte. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) La fel de bine cum cred ca iadul si raiul sunt povesti de speriat copii si de anunat bani in cutia milei si umflat burtile popilor. Normal ca omul nu vrea in ruptul capului sa creada vreodata ca nu-i e chiar asa de important si nu e el buricul universului. Nu vrea sa creada ca e pur si simplu o specie ca orice vietate care s-a format si a evoluat in timp pana aici, care se naste traieste si apoi dispare inapoi in materie. Nu suna foarte placut urechilor, nu? Preferam sa credem ca suntem nemuritori si ca la un momendat disparem de pe pamant (care apropo nu e cea mai mare si mai importanta planeta din univers) si o sa stam vesnic pe un nor pufos si sa cantam la harpa.
Iar treaba asta cu ghicit in bobi, in carti de septic si in cafea tine pur si simplu de intuitie. Si in asta da, cred. Cred in intuitie, in puterea subconstientului, a autosugestiei, in citirea omului, in telepatie, in puterea gandului. Astea sunt adevaratele taine pe care noi nu le cunoastem/stapanim inca, nu tainele sfintelor scripturi, ale magiei negre, albe sau roz bombon cu picatele verzi si alte aberatii din astea. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Unii pur si simplu au intuitie mai buna ca altii, pot sa citeasca omul mai bine si prin deduceri logice sa "vada" chestii. Astia sunt adevaratii cititori. Restul sunt sarlatani care pur si simplu profita de credulitatea si de necazurile oamenilor. Pentru ca sa fim seriosi: oamenii merg ghicitori si platesc bani cand is nacajiti. Sa va spun si parerea mea despre dumnezeu? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Si ca sa adaug .. si eu am fost la gicitori si ma uit in zatul de cafea ca sa vad cai si litere (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar asa pentru ca ma amuza si imi place sa aud ca viitorul suna bine si barbatii roiesc in jurul meu (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) This post has been edited by scorpirescu: Jun 8 2009, 12:47 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:01 PM |
|