![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Angel, daca nu e vorba de inselat, aventura cu vreuna mai tanara sau alte probleme pe fonduri financiare (cazuri posibile in orice cuplu), nu cred ca ar fi ceva previzibil in cazul Silviei.
Sunt de acord ca exista persoane mai transparente, pe care poti sa le intuiesti imediat, sa iti dai seama cand mint etc. Dar uite sunt si eu sceptica si nu cred ca cineva fara puteri "speciale", ezoterice, ar putea sa imi aplice mie cold reading, sa patrunda in mintea mea sau mai stiu eu ce si sa imi spuna ceva impresionabil. Persoanelor relativ transparente, probabil ca da. Dar eu de exemplu (si nu sunt singura) pot sa creez foarte usor false impresii si cateodata chiar ma joc cu asta, doar de fun. Deci, uite spun si eu ca tine ca am o gandire obiectiva si nu cred ca cineva m-ar putea "citi" doar prin indiciile sau semnalele pe care le emit, care ar putea fi voluntare. Demonstreaza-mi contrariul. Nu am timp acum sa ma uit la video-uri dar ca sa fiu sceptica in continuare, nu am nici o garantie 100% ca nu sunt regizate. Scorpi, esti libera sa crezi ce vrei dar asta nu inseamna ca este adevarat si ca pur si simplu vom disparea in neant. Ai tu vreo dovada viabila, concreta in acest sens? Nu cred, iar cand ceva transgreaza limitele logicii sau cunostintelor noastre, e mai usor sa refuzi sa accepti. Eu cred in Dumnezeu ca forta superioara, desi nu am cea mai sfanta viata. Cat despre religia ca forma de manipulare, asta e alta poveste. Sunt insa sigura ca daca religia ar fi ceva inventat, nu ar fi fost atat de ambigua, ci ar fi existat lucruri mult mai clar definite, caci omul are tendinta de a face totul inteligibil. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:39 PM |
|