![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angel, daca nu e vorba de inselat, aventura cu vreuna mai tanara sau alte probleme pe fonduri financiare (cazuri posibile in orice cuplu), nu cred ca ar fi ceva previzibil in cazul Silviei. Eh....acum si intuitia asta functioneaza f diferit de la om la om. Eu sincer in cazul Silviei ma gandeam ca este vorba de o sarcina pierduta sau ceva pe aproape, dar cum eu nu ma consider o persoana f intuitiva s-ar putea sa ma insel. Oricum, nu asta e ideea de baza. Ideea de baza e ca multi iluzionisti au gasit o placere deosebita din a le juca feste unor oameni f inteligenti si care se credeau imposibil de dus de nas, cum esti si tu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Spre exemplu Banachek s-a dat drept inzestrat cu puteri supranaturale si a fost testat de catre oameni de stiinta, cu teste riguroase dupa parerea lor si i-a pacalit pe acestia ca intr-adevar poseda puteri supranaturale. Poti sa citesti pe site-ul lui mai multe despre asta daca te intereseaza. Imi pare rau ca nu ai vazut filmuletele, sper sa te uiti cand ai timp ca sunt chiar interesante. Si sa nu iti fie frica ca o sa fii fortata sa treci printr-o schimbare de paradigma dupa ce le vezi. De trucate nu sunt trucate, Derren Brown este acum in al 3-lea turneu care se numeste "Enigma" si a facut "Live" o gramada de chestii de genul asta, in emisiuni, pe scena samd. Are chiar si un "numar" in care il "rastigneste" pe Robbie Williams (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Legat de viata de dupa moarte si eu sunt de aceeasi parere cu scorpi, din pacate pt mine (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Sincer eram mult mai linistita si fericita cand credeam contrariul si pot sa inteleg perfect de ce lumea refuza sa creada orice altceva. E very fucking scary!!! Viata de dupa moarte exista ca si energie, cred ca toate particulele din corpul nostru sunt mentinute pe langa procesele vitale si de o anumita energie ce nu a fost cuantificata inca, iar dupa moarte energia aceasta se reintegreaza in univers. Acum, poate energia aceasta pastreaza o anumita memorie si cineva se poate "conecta" la acesta energie, dar mi se pare putin probabil. In orice caz, nu cred ca dupa moarte ne vom mai aminti ceva din aceasta viata, nu prea avem cum fara ajutorul creierului sa fim constienti de memorie si amintiri chiar daca acestea s-ar pastra undeva inmagazinate. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:31 PM |
|