![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu e deloc in afara topicului, o sa revin si cu o parere despre asta, dar nu gasesc un articol f interesant ce l-am citit legat de subiectul asta acum multa vreme.
Gata l-am gasit : http://www.jonathanfields.com/blog/ive-got...ction-is-a-lie/ E foarte interesant de citit si e exact pe tema din "The Secret" cu legea atractiei. Pe scurt ce spune el aici e f simplu si argumentele sunt f convingatoare. Teoria din spatele legii atractiei nu are nici un fundament real, insa este foarte adevarat ca, daca esti focusat pe un anumit scop si crezi cu tarie ca il poti atinge, incepi sa iei actiuni si sa te comporti in asa fel incat iti facilitezi atingerea acelui scop. Insa doar vizualizare si gandirea pozitiva FARA ACTIUNE nu cred sa aduca vreun rezultat. Pot eu sa cred cu toata convingerea ca Chuck din Gossip Girl o sa apara la mine la usa si o sa ma ceara de nevasta ca sansele ca asta sa se intample in this life time sunt aproape nule (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Daca insa cred cu toata taria ca o sa am la un moment dat o gradina exact ca a lui HappyCat si imi doresc foarte tare, inconstient o sa imi indrept actiunile spre scopul asta. Si creierul este asa uimitor, incat daca ii imprimi o imagine el o stocheaza acolo chiar daca tu constient nu iti mai amintesti de ea. Si poate o sa ma trezesc peste 20 de ani ca desi am uitat complet de gradina lui Happy mi-am facut o gradina identica cu a ei, fara sa stiu nici eu exact de ce. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:34 PM |
|