![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu neg ca se intampla fest tot felul de fenomene a caror explicatie nu o cunoastem. La naiba, am trecut chiar eu prin multe. Daca ar fi sa schimb tabara si sa trec acum in barca credinciosului vi-as putea povesti o serie de intamplari care sa imi sustina teoria. Insa nu pot sa ma bazez doar pe intamplari izolate, cand imaginea de ansamblu nu se potriveste nicicum.
Pana la urma fiecare experienta este subiectiva. Acum ceva vreme eram cu mama-mea la bunica-mea acasa si mi-am amintit eu de un catelus de plush foooooarte mare pe care il aveam cand eram mica. Si o tot intrebam pe mama-mea ca unde o fi, ca sigur mi l-a vandut ea cand a fost la sarbi dupa revolutie. Si mama-mea nu isi amintea de nici un catel foarte mare de plus. Si m-am enervat nespus "Da imi amintesc perfect de elll....era uite asa de mare, cam cat scaunul asta, negru si cu ochii albastri, latzos" Si aveam imaginea asa bine intiparita in minte ca puteam sa jur pe rosu ca am avut catelul ala. Si guess what? Am gasit la un moment dat catelul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) care era un catelus de plus mititel de tot, cam cat o poseta mica, negru si cu ochii albastri (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Dar eu mi-l aminteam urias pentru ca atunci eu eram mica. Mi s-a parut f interesanta experienta. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 02:21 PM |
|