![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Hai bine, sa-ti fac pe plac. Daca tot a detaliat lumea, pot sa-mi zic si eu parerea mai pe larg. Si puteti sa si aruncati cu rosii stricate in mine daca nu va place ce cred (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Cred ca noi nu suntem cele mai evoluate fiinte din univers. Sunt sigura ca exista ceva mult mai evoluat, dar in mod sigur acel ceva nu isi ocupa timpul cu "ia sa vad eu ce mai face silvia.. ahhaaaaa, deci si-a lepadat credinta, gata, inca o bila pentru iad". Hai sa fim seriosi. Astea-s poveste de speriat copiii si babele. In biserica si preoti am incetat de mult sa mai cred. Nu imi dau seama cum unii inca mai cred ca preotul are puterea de a-ti ierta pacatele. Sau ca prin puterea investita in el iti iarta pacatele. Adica dupa ce termini teologia, cand iti da diploma iti da si puterea asta la pachet? Sau cum? Asta ca sa nu mai vorbesc de canoane si alte asemenea. Cu ce drept judeca popa gravitatea faptelor mele? Eu nu sunt de acord cu asa ceva. Sau cu pupatul mainii sau al icoanelor. Numai cand ma gandesc cati oameni au trecut cu buzele pe acolo si cati microbi trebuie sa fie si mi se ridica parul pe maini. Si cu toate astea, unii oameni respecta cu sfintenie obiceiul asta. Pentru mine biserica e doar o afacere. And a pretty damn good one, ca produce o gramada de bani si-n perioada de criza. Alta treaba, asta cu "dumnezeu a facut omul din lut si i-a suflat viata in nari". Really? Pe mine ma apuca rasul cand aud chestia asta. Adica bineinteles, dumnezeu l-a facut pe Adam si pe net, care erau perfect civilizati. A, ca sa nu mai zic ca era ok pe atunci sexul intre rude. Bineinteles, intre timp dumnezeu s-a razgandit, acum nu mai e ok (acu ma gandesc si eu, ca eu nu-s de acord... nu putea sa faca de la inceput doua perechi? Adam1 si Eva1 si Adam2 si Eva2 - pana la urma tot la relatii intre rude se ajungea, da` macar erau mai indepartate). Si ar mai fi chestii, da` le detaliez in posturi viitoare, ca posturile prea lungi devin plicticoase. This post has been edited by Jo: Jun 8 2009, 03:09 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 12:38 PM |
|