![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Scuze, Angel.
Dar uite eu mi-am expus parerea. Nu contest ca sunt o gramada de intamplari care depasesc un pic intelesul unora, multora dintre noi as putea spune. Pentru ca nu suntem atotcunoscatori, nici pe departe, dar sunt convinsa ca toate au o explicatie cat se poate de logica. Eu cred ca toate "minunile' astea se pot explica, chiar si experienta de langa moarte a cunostintei strumfitei. Noua desigur ca ni se pare ceva iesit din comun, dar cei care au cunostintele potrivite sunt convinsa ca pot explica asta. Desigur ca nu stapanim cu totul puterea subconstientului, tocmai de aia unele ni se par waaaa. Dar ca sa explicam "minunile"astea prin niste povesti cu ingeri si rastigniti si jertfe nu mi se pare deloc logic. No. Insa na, unii (si in special aia nacajitii) au nevoie sa creada in ceva ca sa mearga mai departe si sa treaca de la o zi la alta. Iaca atunci cand nu mai ai nici o speranta, cand abia ai ce pune in gura ai nevoie sa crezi ca flamand fiind o sa fii satul pe lumea cealalta. Asta e doar un exemplu. De aceea credinta atata timp cat ne da speranta si scop in viata nu e neaparat ceva rau, dar asta nu inseamna ca este un adevar universal valabil. Cat despre ghicitorile astea in trecut, va amagiti cand credeti ca puteti fi atat de impenetrabili. Ganditi-va numai la meseria de psiholog care poate vedea in tine chiar ceva ce nici macar tu nu vezi, sau la cei care te pot face sa recunosti ce nu vrei sa recunosti. Poate ca unui om obisnuit ii putem fi impenetrabili si ii putem ascunde o gramada, dar unui cunoscator care stie sa citeasca reactii, sa se ghideze dupa ele si sa te conduca acolo unde vrea el nu, nu ii suntem un mister. Corpul nostru vorbeste pentru noi. Exista detectoare de minciuni, nu? Da, sunt unii care pot pacali detectoarele, dar voi credeti ca le puteti pacali? Si daca nu poti pacali aparatele alea ce te face sa crezi cu tarie ca poti pacali un om care cu asta lucreaza. Si vorbesc aici de adevaratii ghicitori, nu de sarlatani. Cred ca adevaratii cititoti sunt pur si simplu oameni cu o vocatie.. aceea de a citi cu usurinta oamenii. Am citit si postul lui Jo cu care sunt complet de accord. Si mi-e rusine ca la varsta ei nu gandeam asa. This post has been edited by scorpirescu: Jun 8 2009, 03:18 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 12:47 PM |
|