![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai poti fi rozy, cine te opreste? Daca te antrenezi suficient sunt sigura ca ai avea stofa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ca doar am vazut la mafia (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Auziti, intamplare f interesanta, legat de ghicitul subiectelor la examene. Mi-a povestit-o proful de mate cu care m-am pregatit pentru faculta, un tip extraordinar de inteligent. Cica avea el examen la o profa foarte al draku, genul f comunist, care nu se abate de la nici o regula. Si cu o zi inainte de examen nu invatase nimic, ce sa faca ce sa faca? Stia sigur ca din cele 100 si ceva de subiecte care le primisera de invatat o sa il puna sa traga unu singur. Si mai stia ca profa are biletele facute si mereu sunt numerotate la fel , doar amestecate altfel. Si ce s-a gandit el sa faca? A invatat un singur subiect, subiectul 13. In ziua cu examenul, a mers la catedra, a extras un bilet din teancul de subiecte si foarte rapid l-a pus inapoi in teanc si a zis f speriat "Nu se poate doamna profesoara, 13 e numarul meu ghinionist, va rog sa ma lasati sa extrag alt bilet" Aia toata crizata, ca nu se poate asa ceva, unde te crezi, a cautat prin toate biletele si i-a intins biletul cu numarul 13 "Asta l-ai tras, asta il faci, fara discutie" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) A zis ca nu i-a venit nici lui sa creada ca a functionat. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Omul asta m-a invatat si cum se poate excela la examenele orale, era foarte tare. Mi-a zis cum facea el, dar a zis sa tin cont ca functioneaza doar la profii care au tendinta sa iti caute nod in papura, sa te prinda cu ce nu stii. Partea din subiect care o stia mai putin bine balmajea ceva despre ea, spunea multe detalii, acelasi lucru cu alte cuvinte pana se plictisea proful, apoi partea care o stia f bine, trecea foarte scurt si fastacit prin ea. Si atunci proful il lua "stai stai stai...cum adica x=y asa pur si simplu?" si atunci incepea si ii turna ce stia de fapt foarte bine. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) scorpi esti o vrajitoare mica, recunoaste (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:15 PM |
|