![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
Jo |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angel... cum zici tu acolo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
Scorpi, da` io n-am perdele :-s Sa cumpar repede? rozy, materia organica a evoluat din materie anorganica. Edit: am cautat. de fapt, vorbeam de teoria Oparin-Haldane "Teoria a fost elaborată de biochimistul rus A.I. Oparin şi prezentată la Congresul Societăţii botanice ruse din anul 1922 şi, ulterior, de englezul J.B.S. Haldane, care a formulat în anul 1928 o ipoteză similară. Autorii acestei teorii au împărţit drumul de dezvoltare până la materia vie în trei etape: Etapa Neorganică – este etapa apariţiei hidrocarburilor primare. Ea trebuie considerată ca ţinând de treapta cosmică a dezvoltării. Metanul, cea mai simplă hidrocarbură, este prezent atât în materia difuză, compusă din gaze şi pulbere, cât şi în atmosfera unor stele, planete (Jupiter, Saturn), ba chiar şi în meteoriţi. Este foarte probabil ca şi această combinaţie, carbon-hidrogen, apărută fără participarea vieţii, să fi existat şi pe pământ, fiind un material iniţial pentru formarea vieţii. Etapa Organică – a preistoriei vieţii, este reprezentată de apariţia aminoacizilor şi s-a realizat în condiţii specifice. Experimentele arată că pe suprafaţa pământului se putea acumula o cantitate apreciabilă de substanţe organice variate cu molecule relativ simple. Acest lucru a permis trecerea la cea de a treia etapă a procesului. Etapa biologică – a reprezentat pasul decisiv în procesul apariţiei vieţii, prin care substanţele proteice gata alcătuite în procesele anterioare au dat naştere unor sisteme capabile de metabolism." This post has been edited by Jo: Jun 8 2009, 04:35 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:00 PM |
|