![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ma gandeam sa avem un topic si pentru sceptici, atei sau pur si simplu oameni care isi pun diferite intrebari legate de mituri, credinta, superstitii, samd.
Pentru ca tot am vorbit zilele astea despre subiect, o sa incep cu cateva filmulete in care Richard Dawkins il intervieveaza pe Derren Brown (un cunoscut mentalist, iluzionist sau cum vreti sa ii spuneti). Discutia se refera la presupusele puteri paranormale pe care unii spun ca le au si care ii ajuta sa vorbeasca cu mortii, sa ghiceasca diferite chestii legate de o persoana, sa ii spuna de ce boli sufera si asa mai departe. Derren explica de ce crede el ca toti acesti "mediumi" sunt sarlatani si vorbeste despre anumite tehnici care sunt folosite in mentalism pentru a obtine aceleasi efecte, cum ar fi "cold reading" "eye cues" samd. Part 1 Part 2 Part 3 Part 4 Part 5 Part 6 Stiu ca este pentru unii un subiect delicat, dar as vrea sa stiu parerea voastra despre subiectul : viata dupa moarte si oameni care au un oarecare acces la ce se intampla acolo. Credeti in asa ceva? Ati avut parte de intamplari inexplicabile? |
|
|
![]() |
scorpirescu |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce parere aveti de reincarnare? mie mi e greu sa cred ca exista cred ca avem o singura viata de trait nu mai multe, puteti sa ma contraziceti. Greu sa crezi in sensul ca imposibil de crezut ca avem o singura viata sau greu sa crezi in sensul de greu de acceptat? Pentru ca mie nu mi se pare atat de imposibil sa traim o singura viata. Nu exclud ca ne-am putea reincarna sau ca ar exista o forta superioara sau ca ar exista un suflet care isi continua existenta, dar nu cred cu tarie treaba asta. Cu atat mai putin nu o voi crede orbeste (crede si nu cerceta) sau fortat de teama sa nu imi pierd locul in rai. De fapt ASTA (viata vesnica, reincarnerea) e ceea ce mi se pare greu de crezut si nu faptul ca am avea o singura viata. Rozy, transformarile astea nu cred ca s-au intamplat asa intr-un termen de cateva minute, ore sau zile. Nu procedeul de formare a universului vor sa il reproduca astia la Geneva acum cu experimentul secolului? Deci se lucreaza la treaba asta, Rozy, noi nu avem toate datele si cu siguranta nu vom descoperi misterul aparitiei vietii googalind pe internet. Nu putem invata si intelege brusc ani intregi de studiu, descoperiri si teorii printr-un search pe net. Daca se va demonstra fizic teoria asta a Big Bang-ului cu experimentul de la Geneva ce se va intampla cu teoria crestina a formarii lumii? Ba, ca va vad gramada pe aci .... nu bagam si o mafie?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (scuze, angel) This post has been edited by scorpirescu: Jun 8 2009, 05:18 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 15th May 2025 - 01:06 PM |
|