![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Nemesisul a fost super :P, normal, l-au mancat pe tot.
Va scriu inca o reteta de prajitura, pe care am facut-o tot pt ieri, seamana cu negresa, dar nu e chiar la fel. PRAJITURA CU CIOCOLATA&MASTIC Ingrediente: 150 gr.ciocolata amara; 180 gr.unt; 160 gr.zahar; 3 oua; 110gr.faina; 5gr.mastic pisat Glazura: 150gr.ciocolata amara 150gr.frisca lichida; 1 lingurita miere. Acestea sunt cantitati pentru o tava de dimensiuni 20 x20 cm .Pentru tava mai mare se maresc proportional cantitatile. Preparare: Se topeste ciocolata(la bain –marin) cu untul si mastic. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga ciocolata, alternativ cu faina si albusurile spuma. Intr-o tava de 20x20cm se pune pergament,se unge, se pune compozitia si se baga la cuptorul incins, la foc potrivit(160-170 grade) si se coace 20 minute. Se lasa cateva ore sa se racesca. Glazura: Ciocolata se taie bucati mici. Frisca lichida se pune pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba.Se pune peste ciocolata,se lasa 1 minut, se amesteca bine,se pune mierea si cand se raceste se pune peste prajitura. Se lasa prajitura sa se raceasca(eventual a doua zi) si apoi se taie. Ce e deosebit la ea, e gustul si aroma de mastic. Altfel, e doar o prajitura oarecare. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:08 PM |
|