![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Si un tort din care am mancat la matusa mea, acum o saptamana, si mi-a placut mult.
TORT DE CIOCOLATA CU CREMA MASCOTA CREMA 2 pachete margarina (400 g) 250 g zahar pudra 5-6 oua 100-125 g cacao esenta rom+migdale+1cana visine din visinata 1 cana zahar tos ½ litru lapte 200 g zahar tos (mai putin de 1 cana) 4 linguri cu varf de faina A. Se freaca margarina bine, se adauga zaharul si galbenusurile de la oua unul cate unul. B. Albusurile se bat spuma, dupa care se pune 1 cana zahar tos, putin cate putin, constinuand sa se bata. C. Separat se pune o parte din lapte la fiert. Se amesteca faina cu zaharul si se adauga laptele ramas. Cand laptele pus pe foc fierbe, se adauga si amestecul de faina, zahar, lapte, mestecand mereu, pana se ingroasa.Se mai lasa 4-5 minute pe foc amestecand. Se da la rece. Crema fiarta si racita se amesteca cu (A) pana se omogenizeaza f. bine. Se adauga cacaoa si se amesteca in continuare, pana se obtine o crema omogena. Se adauga albusurile (B) si se amesteca incet. Dupa omogenizare se pune crema intro cratita si apoi pe foc, amestecand, pana incepe sa-si schimbe putin culoarea. Se da la rece, nu inainte de a pune esentele si visinele fara samburi. BLAT 600-700 g ciocolata amara ½ din ciocolata se taie marunt sau se da pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita cu 2 linguri lapte, apoi pe foc micpana sa se topeasca (cred ca se poate pune si la bain marin), pana incepe sa se topeasca. Se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura pana se dizolva toata ciocolata. Se toarna pe fundul formei de tort care a fost in prealabil invelita in folie de aluminiu (un strat de 3 mm). Se da la rece. Cand s-a racit, se ia restul de ciocolata si se topeste ca mai sus. Se toarna pe portiuni relativ mici pe peretii formei, imbracati si ei in folie de aluminiu. Se intinde putin cate putin, eventual se mai da la rece, pana se imbraca toata forma cu ciocolata. Mare atentie la imbinarea celor 2 parti ale formei. Dupa ce s-a racit si intarit f. bine, se scoate cu atentie din forma, si se desprinde cu multa grija folia de aluminiu (se desprinde folia de pe fund, apoi se pune pe platou si se desprinde si partea laterala). In cazul in care se rupe :evil:, nu disperati. :'(..pur si simplu o luati de la inceput :frustraree: :frustraree: :frustraree:!!! Se umple cu crema usor, intinzand cu o lingura. Se da la rece. Se poate orna cu frisca. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:20 PM |
|