![]() |
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Althe, Roxi, Martha si celelalte proaspete mamici va asteptam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
O supa pe care o adora fata mea era cea de carne de gaina, faceam totul (carne + legume) un piure mai curgator si manca o cana intreaga deci vreo 200-250 ml si cerealele de la Nestle ii placeau tare, tot asa cate-o cana (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 21 Joined: 12-March 09 From: Bucharest Member No.: 6,054 ![]() |
Rares are 1an si 2 luni si am inceput diversificarea la 5 luni si 2 saptamani, cu piure de legume. (evident facut in casa)
Apoi am inlocuit inca o masa de lapte cu fructe gatite la abur cu biscuiti, sau mar copt in cuptor pana la 9 luni. Abia dupa i-am dat fructe crude. La 4 luni am incercat cu suc de piersici la recomandarea dr. de atunci si cand am ajuns la 30 ml a plans toata noaptea ca se deranjase la burtica si il durea burtica. Am sunat dr. a doua zi si ce credeti ca mi-a zis: continuati cu aceeasi doza si ii dati si ...... (nu mai stiu numele, era un medicament care se prepara cu apa si de obicei este intr-o sticla foarte mare pentru cat folosesti pt. bebe) Dupa raspunsul asta am fost tare bulversata ca eu stiam ca atunci cand are probleme de la un aliment, tai alimentul problema. Tati de Rares foarte suparat a zis sa schimbam dr. si asa am facut, si acum suntem foarte multumiti ca am luat aceasta decizie. Apoi am aflat urmatoarele: fructele crude nu se dau bebe-ilor sub 6 luni pentru ca nu au "nu stiu ce" enzime care ii ajuta sa le digere si diversificarea nu se incepe cu fructe pentru ca sunt dulci si apoi va accepta foarte greu legumele, lucruri care mi separe foarte logice si care le-am aflat apoi de la alte mamici care au facut asta. Acum dupa experienta cu Rares imi dau seama ca medicul pediatru bun este cel care personalizeaza schema diversificarii in functie de fiecare copil in parte. Nu cel care iti da o lista trasa la xerox. Mentionez ca aici am spus parerea mea si cum am faut eu, fiecare mami de pui de om e libera sa faca cum crede ea mai bine pentru puiul ei. Succes proaspete mamici. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si nu ezitati sa cereti retete de piureuri (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 06:16 PM |
|