![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Cum se defineste prietenia in societatea de astazi? Care sunt criteriile dupa care ne alegem prietenii? Cred ca nu mi se pare doar mie ca relatiile de amicitie au devenit mai interesate ca oricand , ca oamenii sunt din ce in ce mai distanti si mai reci .
Care sunt motivele pentru care ati strica/ati stricat o relatie de prietenie? Pana in ce punct poti sa te bazezi pe o persoana in care ai mare incredere ? Pentru ca am observat in jurul meu cum foarte multi indivizi au asteptari mult prea mari de la un presupus prieten si traiesc cu impresia ca menirea lui este functioneze pe post de alter ego imbunatatit al carui singur scop in viata e sa le asculte si sa le rezolve problemele. Ce asteptati voi si ce sunteti dispusi sa dati intr-o astfel de relatie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Maat, m-am tot gandit cum sa raspund la acest topic, pentru ca nici eu nu am experiente foarte placute in acest domeniu. Am avut nenumarate dezamagiri, dar este adevarat ca era si destul de necoapta la vremea respectiva, vreme la care fetele viseaza la baieti si la cum sa iasa in evidenta, mai mult decat la prietenie, asa ca era doar logic sa mi-o iau in freza.
La fel, m-am inselat cu prietenia intre un baiat si o fata. Adica eu eram prietena cu el, dar el nu visa decat cum arat eu dezbracata. Asa ca, si aici am dat gres. Si apoi am crescut mare...si am invatat multe lucruri despre prietenie. Am invatat ca prietenii nu ti-i alegi, ci ca ti ofera Dumnezeu sau soarta, cum vrei sa ii spui Am invatat ca in prietenie ideea este sa oferi neconditionat, fara sa astepti nimic in schimb Am invatat ca de multe ori ne-o luam in freza, pentru ca ne facem anumite imagini in minte despre persoana respectiva, care de multe ori nu corespunde cu realitatea Am invatat sa accept diferentele dintre mine si prieteni, pentru ca suntem diferiti si trebuie sa "live with it" Am invatat ca atunci cand un prieten face ceva ce nu imi convine nu face asta ca sa ma enerveze pe mine, ci pentru ca asa simte si crede el ca e bine. Am invatat sa accept critici, sfaturi, idei care erau diferite de ale mele, dar care erau mai potrivite in anumite situatii Intr-un cuvant: am invatat ca suntem oameni, ca suntem diferiti, ca avem fiecare calitatile, defectele, valorile si principiile noastre, care deseori nu coincid, dar ca uneori prieteniile se leaga indiferent de legile naturii, si ca trebuie sa invatam sa convietuim, sa ne acceptam asa cum suntem si mai preses de toate, sa ne iubim, asa cum spune Dumnezeu. Si daca e sa dureze o prietenie, ii multumesc celui de Sus. Daca nu, voi suferi, cu siguranta. Dar nu voi inceta niciodata sa cred in iubire si in prietenie, pentru ca aceste doua sentimente unesc lumea asta si pentru ca ne nastem singuri, dar depinde de noi sa alegem cum vrem sa traim si sa murim. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 05:50 AM |
|