![]() |
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
TOMANAP, Fazan, Flori, fete si baieti... cred c-au fost la loc de cinste in copilaria fiecaruia. Totusi sunt atatea jocuri de stimulare a creierasului unui copil, incat merita sa le mentionam.
Eu si sor-mea cand eram mititele obisnuiam sa ne intrecem in formarea cuvintelor. Astfel, intr-un interval de timp trebuia sa scriem pe hartie toate cuvintele cunoscute care contineau cel putin doua litere din cele extrase din "palarie". |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 66 Joined: 7-August 09 From: Right behind you ! Member No.: 6,961 ![]() |
Nu m-am mai gandit de mult timp la jocurile din copilarie.Pana acum cateva zile,cand am ajuns in preajma blocului unde am copilarit si am vazut cativa pustani de 7-8 ani catarati in corcodus.Bineinteles,ca mi-am dat seama ca fusesem inlocuiti , ca dragul nostru corcodus pe care-l chinuiam in fiecare luna de iunie (saracele fructe,nu apucau luna iulie,le terminam noi de pe vremea scolii) ne tradase si acum isi facuse alti prieteni.
Noi obisnuiam sa jucam in general jocuri care sa ne consume energia ... Aveam 2 parcuri la dispozitie,multe garduri peste care sa sarim,santuri in care sa ne ascundem si multe altele,asa ca ne veneau in general idei pe loc.Dintre jocurile care poate ne-au folosit,au fost cele in care ne cataram pe gard,inventam situatii (un fel de sala de judecata) si cautam sa aducem argumente pro si contra.Eram printr-a III-a pe atunci,si ideea ne venise de la scoala,unde,dupa fiecare trasnaie pe care o faceam,invatatoarea ne punea sa scriem "Declaratia" (pe care o formulam cu "Subsemnatul X,declar ca in data de,ziua de,ora de,in baia fetelor,am stropit-o cu apa de Y,care a aruncat cu paharul de desen dupa mine,spargand in final oglinda ... " ).Pana la urma trebuia si noi sa ne aparam,asa ca incercam sa gasim motive cat mai plauzibile de fiecare data ... Bineinteles ca am jucat si Fazan (in excursiile cu scoala,in autocare sau in tren),sah(vre-o cateva luni,intr-a II-a),TOMAPANT (parca asa-i ziceam) ... insa numai in pauzele dintre celelalte jocuri (asa cum am zis,in general faceam curse,ne dadeam in leagane,ne cataram in copaci in jocurile de-a vati-ascunselea etc). Nu stiu cat ne-au ajutat,insa era placut si ... acum avem amintiri de povestit. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th May 2025 - 12:52 PM |
|